Slutspurt

Publicerad av

Inokmmande torsdag gäller det. Då blir jag nämligen intervjuad och testad för att se om jag kan engelskan och om jag har läst på min samhällskunskap och om jag klarar provet/intervjun blir jag rekommenderad för medborgarskap i detta landet.

Eftersom min tid är mitt på förmiddagen har jag tagit ledigt  från jobbet. Jag bad Maken att göra likadant och eftersom det är rätt knepigt för honom att få ledigt så där hux flux, har han lyckats byta arbetsskifte med en kollega och tar natten istället för dagen. Bara så att han kan följa med frun.

Det bllir inga foton från kontoret Downtown Minneapolis. Eftersom detta har med   the Government of the United States att göra, är fotografering förbjuden. Precis som då du flyger in i landet och går igenom tullen. Ingen fotografering är tillåten i tullen heller. Jag gissar  att jag låter Maken hålla min mobil medan han väntar på mig i väntesalen utanför rummet där jag blir förhörd.

Det låter säkert lite som på ngn amerikansk  film, men detta är alltså verklighet. Min tid för intervjun är två timmar lång. Jag hoppas verkligen inte att jag blir grillad så länge….

Jag lär återkomma med berättande ord, istället för fotografier…..

Behöver återvända till studierna. Vi hörs…..

 

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.