Vår privatchaufför

Publicerad av

Vi har ju skaffat privatchaufför Maken och jag. Det visste ni kanske redan? Jodå, en sådan borde alla ha. Vår fick vi i slutet på januari och det går så bra så. Han bara kör och kör och är SÅ nöjd över att få köra. Så fort han får tillfälle till att sätta sig bakom ratten, tar han det.

Senast i helgen då vi skulle köra runt till olika ställen kring sommarstugan då än det ena,  än det andra skulle införskaffas.

Jodå, visst är det Sonen vår, som har körtillstånd nu när han är 15 år och behöver få in sina övningstimmar. Han kör sgs varje dag nu, även om det bara rör sig om fem minuter här eller tio minuter där. Nöjd är han. Duktig är han och lär sig fort.

Nu när det är vårlov för hans del hade jag hoppats att han skulle få in sin första, officiella körlektion med en instruktör, men han har inte lyckats beställa en tid åt sig, så nu hamnar han att vänta… och vänta ganska länge måste han, trots att bilskolan också ger lektioner på lördagsfömirdddagarna. Idag på eftermiddagen fick han äntligen en tid beställd åt sig. Dock  det fanns inga öppna lektioner förrän i slutet på maj!

Jag har tjatat och tjatat i flera veckor på honom att beställa tid. Han behövde ha misnt tio körtimmar under bältet innan den första lektionen med bilskolan kunde beställas  och det hade han redan för ett tag sedan, men han kom sig liksom inte för att beställa den, fast han kan göra det hur behändigt som helst via nätet.

Jag tycker det är enormt viktigt att han sköter detta själv. Jodå, mamman och pappan betalar förstås för lektionerna, det är klart, men eftersom det är han som vill ha körkort, tycker jag det också är hans sak att beställa tid, kolla sitt eget schema och planera själv. Jag tycker det är viktigt att ungdomar lär sig detta, för så fort de fyller 18 får mor och far i huset inte sköta om ngt i denna väg. Lika bra att han lär sig nu då, eller hur?

Hur gör ni som har ungdomar hemma eller har haft ungdomar hemma? Ber  ni dem att sköta sådant här själva, eller gör ni det för dem?

Vår privatchaufför körde oss halvvägs hem från sommarstugan i söndags och han fick lägga till 90 minuter igen till körschemat.

10 kommentarer

 1. Man behöver ju lära sig som du säger. Så har jag också resonerat och låtit bli i mesta möjliga mån att göra åt. Tycker det lyckades bra för det blev en handlingskraftig vuxen av henne 🙂

  Gilla

 2. Att ta eget ansvar är aldrig fel, fast jag är nog lite som en hönsmamma, eller var) fixade och trixade med allt möjligt. Det var min son som sade till mig att sluta ”dalta”, hahaha 😀

  Gilla

  1. Lustigt! Jo, Sonen har sagt detsamma till mig. Flickorna tycker däremot mera om att ’bli daltade med’- med måtta. Ingen helikopterförälder vill de ha. Och det vill varken jag eller Maken vara heller!
   Hoppas allt är väl hos dig. Saknar din blogg!

   Gilla

 3. Vi har nog liknande tanke här. Bra om de lär att ta hand om sig och sina ärenden. Ibland fungerar det och ibland inte…. 😉

  Gilla

 4. Helt andra regler för att ta körkort i Finland!!
  Trevligt att du fortfarande bloggar, det är inte ofta jag loggar in på min blogg numera, tyvärr.

  Gilla

  1. Tack! Jo, det lär nog hålla i sig det här bloggandet eftersom jag tycker det är så roligt att skriva. Utmärkt sätt att hålla svenskan vid liv också. Tack för att du läser!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.