I vår vackra, vita vintervärld!

Publicerad av

Tio centimeter blev dagens saldo. Inte galet mycket, men tillräckligt så att Lillasysters gymnasium stängde två timmar tidigt och hon anlände hem runt kl 14 istället för det normala 15.35. Bussresan på 3 km tog hela 55 minuter pga dåliga vägar mitt i snöstorm och alla andra ungdomar som skulle släppas av vid sina respektive busshållplatser också.

Vid 16.50 var jag klar med eftermiddagens andra skottning. Det hade kommit så pass mycket snö under eftermiddagen att det blev att starta snöslungan. Den startade direkt på första försöket. Tack vare att Maken håller sina maskiner i skick och i oktober hade han bytt olja och tankat den. Redo för användning! En del skottning blev det ju ändå att göra för hand eftersom snöslunga inte lätt tar trappor och mindre ytor. Ryggen var rejält trött efter timmen utomhus och baksidan av vårt hem med veranda och trappor får vänta tills imorgon.

Lillasyster och jag hade egentligen tänkt oss en shoppingdag efter skolan denna tisdag, men av förekommen anledning blev det ingen dylik. På nyheterna ombads man att inte ge sig ut på snöiga, oplogade vägar i onödan, så vi stannade hemma. Förhoppningsvis kommer vi oss iväg senare i veckan eftersom vissa plagg för skolkonserter och annat behövs inför nästa vecka.

Lilly, nu fyllda 12 år, med sin tjocka päls, har alltid älskat vintern och snö. Här ville hon inte als komma inomhus då jag lockade på henne. Snön, som stundvis vräkte ner från skyarna, bekom henne inte det minsta. Hon ruskade energiskt på sig och sprang glatt åt andra hållet med svansen högt i vädret.

Vintern lär skall fortsätta nu med betydligt kallare väder än vi haft den senaste veckan. Dock är ju december alldeles runt hörnet och vi befinner ju oss redan i advent, så snö och kyla är ju egentligen helt normalt för årstiden.

17 kommentarer

  1. Numera om jag fick välja skulle jag gärna skippa hela vinter spektaklet- faktiskt. Men det går ju inte, så det gäller att bara gilla läget. Och skottningen är ju onekligen bra vardagsmotion! 😂

   Gilla

  1. Nä regn och plusgrader inger ju inte den bästa julstämningen kanske, men jul blir det ju nog ändå. Vare sig det finns snö eller inte.
   Var i Tyskland bor ni? Södra? Mitt i…? 🤔

   Gilla

   1. Vi bor i mellersta Tyskland, ganska nära Düsseldorf och nära gränsen till Nederländerna. Denna jul firar vi äntligen i Finland och vi hoppas på en vit jul 😁

    Gilla

 1. Då har ni fått vinter hos er nu men det hör ju faktiskt till med tanke på att december lurar runt hörnet. Så smidigt med en snöslunga för att skotta är tungt. Dessutom inte det nyttigaste arbetet för kroppen även om det förvisso ger motion.

  Önskar en fin onsdag!

  Gillad av 1 person

  1. Jo snöslunga hör till hos oss. Gräsklippare på sommaren och snöslunga på vintern.
   Tar man det bara varligt med ryggen tycker jag inte att snöskottningen är så jobbig faktiskt. Så länge det är minusgrader ute och snön inte är så tung.

   Gilla

 2. Vi bor i mellersta Tyskland, ganska nära Düsseldorf och nära gränsen till Nederländerna. Denna jul firar vi äntligen i Finland och vi hoppas på en vit jul 😁

  Gillad av 1 person

  1. Jodå vi fick en del på tisdagen. Och ljusare blev det verkligen, ävensom mörkret egentligen inte stör mig nämnvärt. Jobb med snön är väl egentligen det som stör mig mest under vintern…. Och då det blir -10 grader som vi haft idag, onsdag.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.