Höstens berg-och dalbana fortsätter…

Publicerad av
Korstörnen på framsidan av vårt hem i solnedgången lyser som gjord utav guld

… höstens väder syftar jag då på. Vi vaknade nämligen till ett tunt istäcke på dammen på bakgården imorse och temperaturen visade på hela -7grader Celsius! Lillasyster, som bär med sig alla saker i skolväskan under dagen, tog ingen jacka. Ville inte bära omkring den också plus den tunga skolväskan. Lite galet system faktiskt. Det finns skåp i skolan för eleverna, men dessa används inte. Lillasyster och grannkompisen som går i samma gymnasium i årskursen före henne, träffades vid busshållplatsen. Båda utan jackor, men med vantar på händerna. Tack och lov stod de inte många minuter i kylan och väntade innan den uppvärmda bussen anlände.

Den stackars rabarbern mötte sitt öde senaste natt när kylan slog till

Solen värmer dock fortfarande, så trots att det inte blev varmare än 6 plusgrader mitt på eftermiddagen kunde jag slå mig ner med stickningen en stund i solen.

Mitt par är nu klara

Sent på måndagskvällen blev jag klar med mina raggsockor. Jag är mycket nöjd med dem, men fortfarande är de inte perfekta…. Övning ger färdighet som sagt och därför har jag ikväll börjat på ett nytt par åt Maken. Jag stickade ju ett par åt honom redan, men det blev en del grova misstag i dem, så nu stickar jag ett nytt par. Förhoppningsvis blir detta par bättre. Om inte, får jag väl fortsätta öva med detta förmånliga yllegarn som jag verkligen tycker om att jobba i. Jag sökte en annan trevlig färg vid hobbyaffären för några dagar sedan, men jag var inte förtjust i varken den bajsbruna eller beiga färgen de hade. Alltså köpte jag ett till nystan av färgen som jag redan hade.

Kylan lär skall fortsätta ngn dag till och sedan återvänder värmen mot slutet av veckan. Stickad tröja denna tisdag och troligtvis trekvartsbyxor på lördag…. Bara att hägna med här i de fortsatta väderdanserna på den amerikanska tundran!

2 kommentarer

 1. Aj då, det var en riktigt kall morgon som definitivt krävde en jacka. Jag blir lite nyfiken på varför eleverna inte använder skåpen? Sedan vet jag att på vår skola har en del allt i väskan också för det ska ändå hem på eftermiddagen.
  Jag tycker dina sockor blev superfina!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag är väldigt nöjd med mina sockor!
   Jag har förstått att det också rör sig om ngt sådant. Allt skall hem i alla fall på eftermiddagen, så lika bra att bära det med sig. Skolan är också väldigt stor och det kan bli bråttom att hinna till ett skåp mella lektionerna. Dock tycker jag åtminstone vinterkläder kunder förvaras i skåpet under skoldagen, men tydligen inte….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.