En liten kundvagn?!

Publicerad av
Min kundvagn på tisdagen då jag handlade mat

Allt möjligt nytt måste man vänja sig med nu när vi endast är tre personer här hemma. Som till exempel den lilla mängd mat det går!

Vi var sgs helt utan frukt, grönsaker och mjölk på tisdagen så det var dags att bege sig till matbutiken här nära. Den som Sonen jobbade vid ett tag och där han träffade Flickvännen då hon också jobbade där.

Då jag kom in i matbutiken bestämde jag mig för att ta en kundvagn modell mindre. Listan var oerhört kort och jag tänkte att jag nog skulle ha utrymme för livsmedlen i den lilla kundvagnen istället för den stora.

Jodå, inga som helst problem! Allting rymdes och maträkningen sedan…? En bråkdel av vad jag normalt betalar i kassan när mat handlats! På ett sätt kan detta verka lyxigt eftersom maten har blivit så dyr, men samtidigt har vi andra räkningar… Två ungdomar på universitetsnivå kostar en del i detta landet… galet! Så visst har vi räkningar, men kanske inte just då när det kommer till maten…..

12 kommentarer

 1. Vårt kylskåp är jämt tomt fast jag tycker jag är på butiken förjämnan .. med 2 tonårspojkar som alltid äter och mycket så hinner man sällan fylla på innan det är bara lampan kvar …och kärran blir för jämnan full ocb matpriser som stiger är det inte så kul att handla .längre

  Gillad av 1 person

 2. Kommer säkert att kännas som att man ”glömt” en hel del då man inte handlar för hela familjen.
  Här skall det nu börja handlas för två.. känns lite konstigt. Den nya vardagen.

  Gillad av 1 person

 3. Husse och jag storhandlade i går och visst kändes det befriande billigt jämfört med när flocken var samlad i somras. I Sverige är ju universitetsstudier gratis men terminsräkning, kåravgift, studentboende och böcker är en dryg utgift. Tack och lov så finansierade våra ungdomar det med studielån. Trots våra heltidsarbeten hade den kostnaden aldrig rymts inom våra löner men självklart så stöttade vi dem lite då och då.

  Gillad av 1 person

 4. Ja livet förändras. Att handla och laga mat bara för två är konstigt ännu fast det var länge sen hon bodde hemma och vi bara var tre ändå. Visserligen ofta med tillskott av kompisar i varierande antal.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.