Peloton kraschade nätet!

Publicerad av

Ni som läser dessa skriverier från andra sidan Potten vet att Maken och jag tränar hemma. Vi köpte en träningscykel för snart två år sedan under pandemin av märket Peloton. Företaget är amerikanskt, är endast 8 år gammalt och har vuxit sig enormt stort under pandemin.

Hela tanken med detta företag är att du skall kunna träna hemma med instruktörer via skärmen. Det finns en Peloton studio med instruktörer som instruerar via skärmen i New York City, en i London, och två i Tyskland tror jag. Tanken är att man har gymmet hemma liksom. Under pandemin blev ju detta enormt populärt och medlemskapet gick från några hundra stycken till tre miljoner på väldigt kort tid! Det fanns ungefär 8 instruktörer och nu är de över 50 !

Ibland ordnas olika ‘artist series’. Detta innbeär att instruktörerna spelar och tränar till musik av en viss artist. Denna fredag började serien med musik av den Minnesota födda artisten Lizzo. På dagens schema skulle ett pass på 30 minuter hållas kl.11 Minnesota tid ( Kl.12 i på östkusten och i New York City.) och det bestämde jag mig för att delta.

Lizzos nyaste album släpptes idag och instruktörerna Robin och Jess hade lyssnat i förväg och planerat detta pass tillsammans. På fredagarna har studion åter öppnats för medlemmar ( inga medlemmar har deltagit i studion under passen sedan pandemin började. Instruktörerna har varit ensamma i studion förutom då de som skött det tekniska bakom scenen.) Dagens pass var fullbokat och alla cyklar i studion framför instruktörerna var upptagna.

Robin till vänster och Jess till höger

Nu är jag själv ingen stor fan av Lizzo, men hon har blivit omåttligt populär de senaste åren. Och sjunga eller snarare rappa, kan damen, ingen tvekan om saken. Hennes texter ( åtminstone på detta album) handlar mycket om att tro på sig själv, alla har samma värde osv. Inget dåligt budskap, helt klart.

Efter bara några minuter in i passet jublade och skrek alla cyklister i studion och vi hemma på våra cyklar såg genast varför. Jo men visst! Livs levande Lizzo kom in i studion! Iklädd träningskläder och intog plats på en av Peloton cyklarna reserverade för henne. Det var ju verkligen häftigt! Dessutom hade hon med sig tre av sina egna dansare som uppträder med henne på scenen och de dansade nu i bakgrunden medan alla cyklade.

Lizzo i svart med sina dansare i rosa bakom henne under dagens direktsända pass från New York City.

Förutom publiken i studion var vi 14 557 medlemmar som hade loggat in till passet och det blev helt enkelt för mycket för hela systemet att hålla reda på allas placeringar och annan statistik som vanligen går att läsa på skärmen!

Inte så lite lustigt var detta och när jag senare kollade Instagram hade instruktörerna gjort en kort film där båda, tillsammans med Lizzo, utropade:

Peloton, we crashed the internet!

13 kommentarer

  1. Jo det var både häftigt och en aning enerverande, för passet blev inte lika bra som normalt. I mitt tycke.
   Alla var för fokuserade på Lizzos närvaro och instruktörerna glömde t.o.m. att ge oss instruktioner ang hur tungt eller hur snabbt vi skulle cykla.
   Men, men…. Visst var det en smula häftigt också! 🤔😂

   Gilla

  1. Jag tränar sgs dagligen faktiskt. Om vi är bortresta försöker jag promenera istället. Jag är ingen som joggar/löper för nöjes skull!
   Hoppas ni kommit hem och att er resa var trevlig! 😀

   Gillad av 1 person

 1. Häftigt ! Hur myckwt har du cyklat hittills i år ? Visst har du ett mål ? Minns inte riktigt vad det var i km men vet du är flitig på din peloton

  Gillad av 1 person

  1. Jag vet faktiskt inte längre vilket slags mål jag satte för ett och ett halvt år sedan. Jag cyklar/tränar sgs dagligen och får ihop allt mellan 200-300 km/månad. Vilket jag är mer än nöjd med. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.