Vett och etikett i trafiken…? Ja tack!

Publicerad av
Väl över på andra sidan vägen….

Alltså dessa vitsvanshjortar! Lugnt och sävligt traskade denna över vägen ca. 20 m framför bilen innan jag saktade in. Tack och lov att det var mitt på dagen, så att den syntes bra, men ändå! Det tragiska var ju att denna kom från vägkanten till vänster om våran bil där en annan hjort låg död. Var det mamman undrar man ju förstås eftersom dessa ståtliga djur sällan verkar hålla till i stora flockar. Det var Maken som hastigt och lustigt tog tag i mobilen för ett snabbt fotografi eftersom det var jag som satt vid ratten just då.

Hem till Förorten kom vi dock och det har varit full fräs sedan dess. Mat har inhandlats, ogräs har rensats, middag har gjorts och blommor har vattnats. Och en hel del tvätt har också klarats av. Måndagen kommer emot och både Maken och Sonen skall tillbaka till sina respektive jobb. Likaså Flickvännen som jobbar som livvakt vid en av simbassängerna här i Förorten. Hon fick dessutom veta idag att hennes utlovade 20 timmar/vecka har nu utökats till jobb som livvakt på heltid! Mycket bra och nöjd verkade hon vara. Som högskoleelev är man inte rik precis och lite extra klirr i kassan är mycket välkommet!

Gurkorna mår finfint och har sina första blommor…. Det ser ut att bli gurkor i år också!

Jag gick ner till trädgårdslandet för att se hur pass mycket ogräs som måste rensas efter en vecka borta hemifrån och det fanns en del jo…. Att upptäcka att mina två gurkplantor blommar och att den första tomaten är på gång, var inte alls dumt det heller.

Första tomaten är på gång….

Summa summarum? Vårt lilla stugparadis är fantastiskt och det är så himla lyxigt att komma bort i några dagar. Bort från storstaden med dess brus, människor och bilar. Samtidigt är det så himla lyxigt att komma hem igen till vår lilla vrå i Förorten. Tacksam är dagens ord helt enkelt.

På återseende om några veckor min lilla, men kära strand….

2 kommentarer

  1. Efter att har krockat med två rådjur vid två olika tillfällen undanber vi oss gärna dessa möten i den mån det går. Även på väg till Öland korsade två vår väg men vi hann sakta in. Någon måtta får det vara…

    Gillad av 1 person

    1. Hujedamej vlilken otur ni har med dessa! Hoppas ni slipper undan flera möten under resten av er resa! Vackra djur, men hålla sig borta från vägarna borde de minsann!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.