Glad midsommar!

Publicerad av
Utsikten efter storm vid 04.37 denna midsommarmorgon….

… till er alla! Hoppas midsommardagen var en alldeles fantastiskt fin dag! Enligt foton från sociala medier verkar vädret ha varit det allra bästa, soligt och varmt. Härligt!

Inge midsommar hos oss förstås. Ngn sådan firas inte i detta stora landet. Somrarna är längre, varmare och hyllas i överlag inte på samma sätt som de görs hemma i Norden. Några fem veckors semestrar existerar ju inte heller. Däremot tar nog folk ledigt, men som jag berättat förut, handlar det mera om ‘long weekends’som folk gärna tar under somrarna. På så sätt räcker ju de semester dagar som folk har, mycket längre.

Det blev en fin fredag här vid sommarstugan trots inget midsommarfirande. Varmt åter, med över 30 grader och naturligtvis blev det mera vattenlekar för hela slanten. Vattenskidor och madrass för ungdomarna innan hettan gjorde sitt och åskvädret och regn var åter ett faktum…..

Hit it!, ropar Sonen åt båtkaptenen ( sin kära far) och iväg kördes det i fult fart över vår lilla sjö.

14 kommentarer

  1. Åska kan var riktigt mysigt om man har tak över huvudet jo. Den mera typiska sommar semestern här på andra sidan Potten är att folk tar ledigt Tords-sönd. Som en slags mini semester.

   Gilla

   1. Varmt och skönt verkligen hos er! Håll alla dörrar stängda till den där källaren så den fortsätter att erbjuda svalka. Värmepumpar som kan erbjuda svalka har ju också blivit populära i Norden. Mycket skönt när det är som varmast, för denna värme lär ju fortsätta med dessa klimatförändringar…. Tyvärr.

    Gilla

  1. Jo det firas nog både i Sverige och i Finland, fast kanske på lite andra sätt och lite varierande mat.
   tack! Midsommardagen/lördagen var trevlig, trots regn…..

   Gilla

 1. Känner mig ju nästan som en amerikan då. Har inga långa semestrar och skulle inte firar midsommar om inte ”alla andra” gjorde det 😄
  Men jo då, företagarlivet har jag valt själv och nu får jag försöka kämpa och klara mig fem år framöver då jag KANSKE får pension. Hur liten återstår att se 🤣

  Gillad av 1 person

  1. Det finns för-och nackdelar med alla system. Inget är perfekt. Men ngn slags pension måste du väl få du som jobbat så hårt för ÖT så pass länge? Märkligt skulle det ju vara annars!
   I USA finns egentligen ingen officiell pensionsålder och det lilla man får då man går i pension räcker inte att leva på. Vilket i sin tur är att många amerikaner antingen sparar till pensionen medan de jobbar eller om de inte har gjort det, måste fortsätta jobba så länge de är friska och orkar.

   Gilla

 2. Midsommaren kom och gick. Fredags kvällen firades med vänner. Idag har vi varit till en stor gul-vit butik för inköp till barnen då de skall börja flytta hemifrån. Behöva en hel del då man skall börja fulla två lägenheter. 😊😅

  Gillad av 1 person

  1. Hoppas ni hittat skapligt boende åt dem båda! Nu kommer jag dock inte ihåg om de beger sig till samma stad eller olika…? Jo, det är ju en del som skall inhandlas jo… Liknande förberedelser har börjats hos oss för Sonen. 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.