Helomvändning? Verkar lite så….

Publicerad av

Denna vår 2022 här i Tvillingstäderna…. Kylig. Mulen. Regnig. Och framför helt galet blåsig.

Denna tisdag är den första dagen vi ens sett en skymt av solen sedan i torsdags! Idag kom den fram. Lite smått osäker tittade den fram bland de blytunga molnen redan i förmiddags och allt eftersom dagen har fortlöpt har den blivit ner och mer självsäker och vågat ta sig ton mot molnen. Skuffat undan dem med allt större kraft och mitt på eftermiddagen sade den bestämt ifrån:

– Nu är det min tur! Mera solsken åt folket!

Och som ni ser! Fru Sol sade till på skarpen och fick sin vilja igenom till slut!

Bjuds man på dylikt väder och närmare typiska vårgrader på +13 är det naturligtvis ute stickning som gäller!

En regnbågsfärgad sjal

I brist på annat började jag på en enkel sjal för några dagar sedan. Slätstickning i varierat garn och en och annan ’hålrad’ där emellan. Skönt tidsfördriv och inte alls krävande. Finns helt enkelt värre sysselsättning att sitta med en sällsynt ( för denna vår!) solig vårkväll.

Den trofasta vårrabarbern

Rabarbern ovan i mitt trädgårdsland verkar inte bekommas det allra minsta av kylan på sistone. Upp, upp ur jorden skall den fast dagstemperaturen rört sig om max 10 plusgrader, oftast endast ngn plusgrad.

Skam den som ger sig tycks den mena och kämpar på. Fast det har ju regnat nästan löjliga mängder, så jag gissar att rabarbern är mer än nöjd och växer gladeligen på.

Om man får tro väder gubbarna skall den varmare trenden fortsätta och har vi riktigt tur kan det möjligen bli shortsväder nästa vecka.

Bäst att inte gå händelserna i förväg dock….

13 kommentarer

 1. Man behöver den där solen till allt.. livet framför allt men även för humöret m.m och det är så skönt med värmeen ifrån den .
  Och vilka härliga färger på din sjal. Snyggt .
  Och nu blir det rabarber tider . Härligt gott och syrliga pajer och saft . Vi har jätte mycket rabarber . Mer än vad vi hinner och kommer ihåg att använda

  Gillad av 1 person

  1. Likadant sade jag åt Maken i helgen: jag behöver knappt värmen, även om det är skönt med den, men sgs mulet konstant har jag svårt med. Försöker att inte klaga – hjälper ju inget. Men härligt var det onekligen med solskenet idag. 😀
   Javisst är det gott med rabarber! Inte länge kvar nu innan första skörden! 😀👍🏻

   Gilla

   1. Omväxlande väder är helt ok i min bok, regn behövs. Dock inte i en månad i sträck. Eller sol en månad i sträck. Det blir åter för mycket av det goda.

    Gilla

 2. Här har vi haft en helt underbar vår i år! Allt blommar redan och det ser ut som sommar i naturen 😊. Dock brukar sommaren inte bli lika bra när våren är fin och tidig …. återstår att se. Ja, tänk vad solen får oss på bra humör! De regniga och varma vintrarna i mellersta Europa tar ofta knäcken på mig 😫

  Gillad av 1 person

  1. Regn och blytunga moln kan ta knäcken på de flesta. Har förstått att ni haft en härlig vår. Hoppas det härliga vädret räcker in på sommaren också! 😀

   Gilla

 3. Då hoppas jag att prognosen stämmer så att vårvärmen kan etablera sig. Här är vädret okej och oftast soligt men det är inte den varmaste maj så här långt. Solens närvaro piggare i alla fall upp så jag klagar inte.
  Vilket fint garn så sjalen blir säkert kanon!
  Rabarber är så gott men trivs tyvärr inte alls hos oss vilket är synd.

  Önskar en fin onsdag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Det hoppas jag med! Solens närvaro piggar onekligen upp. Synd att rabarber inte trivs hos er. Vårt trädgårdsland brukade vara barnens sandlåda, så det finns rikligt med sand plus mylla i den och rabarbern trivs mycket bra. Kanske testa ngt åt det hållet? 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.