Helgträff

Publicerad av

Tiden räckte inte till för ngt inlägg på fredagen. Vi ägnade eftermiddagen åt att köra till (sommar)stugan och det var fullt sjå att hålla bilen på vägen i den hårda vinden och snön. För två veckor sedan när vi kom hit blåste det lika hårt, så vi börjar väl lite ha vanan inne.

Denna helg bjuds vi på äkta vinter igen. Kallt, snö och flera minusgrader. Även hemma i Förorten är vintern tillbaka, dock en aning varmare än här uppe i norr.

Vi blir här hela helgen och det är inte vilket sällskap som helst vi strålat samman med. Dottern har kört upp från studiestaden och eftersom vi inte träffat henne på ett par månader är det naturligtvis extra kul att lite få rå om henne.

Med sig (i bagaget höll jag nästan på att skriva!) har hon Pojkvännen. En trevlig, ung man som vi nu då har fått träffa på riktigt och inte bara via skärmen.

Helgen har kommit igång väldigt trevligt trots det kalla vädret. Det finns ju inte så mycket man kan göra åt vad vädergudarna delar ut så det är bara att åter bylta på sig eller hänga inne i stugvärmen och gilla läget.

Snömängden har definitivt gått ner sedan senaste besöket och nu är det inte längre läge att vistas på isen heller. Våren är nog på gång här uppe också.

Dessa levande ljus med vekar av trä är så härliga då det sprakar om dem.
Jag har förstått att det var Våffeldagen igår? Vi började denna lördag med våfflor. Numera nästan tradition här vid (sommar)stugan.

8 kommentarer

 1. Så härligt med en helg i stugan. Trevligt för er att få träffa dotterns pojkvän IRL. Vi fick träffa sonens flickvän i julas och det betydde mycket.
  Vi har fortfarande inget våffeljärn så det fick vara för vår del även i år. Egentligen var det ingen större förlust för våfflor är ingen favorit. Ska det vara så ska det vara matvåfflor för min del.

  Fortsatt trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Ja verkligen roligt att få träffa denna unga man. Så trevlig och belevad och det känns så fint att Dottern lär känna honom. 😊
   Matvåfflor har jag ganska nyligen hört om, men aldrig hört om. Vad lägger man på dem istället för sylt? 🤔

   Gillad av 1 person

 2. Vad trevligt att få lära känna och välkomna en ny person till familjen. Spännande för alla parter ! 😊
  Här har det också varit hårda vindar och snöfall . Jag hoppas det blir lugnare idag så att man vågar sig ut på en längre promenad.

  Gillad av 1 person

  1. Våra väder följs åt har jag märkt! Hoppas promenaden blev av!
   Verkligen trevligt att få träffa och lära känna den mycket trevliga Pojkvännen. 😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.