Måndagslyx

Publicerad av
Åter fungerar min ugn som går med gas

– Nämen, har ni gashälla?! Så gammaldags!, utbrast kompisen via text meddelande för en tid sedan.

Jo, detta kan ju tyckas om man kommer från Norden där inte naturgas används som bränsle i hemmen.

Här i mellanvästern använder de flesta hem naturgas och eftersom vi har gasledning indragen i vårt hem installerades också gashälla när vårt hem byggdes för elva år sedan.

Denna gashälla är riktigt bra kan jag säga. Lätt att använda ( nej ingen tändare behövs) och maten kokas och gräddas jämnt och fint.

De senaste veckorna har ugnen däremot trilskats och i förmiddags kom en trevlig ung herreman på besök för att ta sig en titt. Maken var lite orolig över att det inte skulle gå att fixa ugnen eftersom den nu är 11 år gammal och har använts flitigt. Han hade redan börjat lite smått se på nya.

Däremot behövde vi inte oroa oss för att behöva ersätta denna dyrgrip. Det visade sig att det gick hastigt och lustigt att byta ut tändaren i bottnen på ugnen som tänder gasen och på så sätt slår på ugnen.

På en halvtimme var diagnosen ställd, tändaren utbytt och ugnen fungerade åter. Slutet gott, allting gott, med andra ord.

4 kommentarer

  1. Så smidigt att det gick att laga eftersom ni är så nöjda. Vi hade gasspis i vår första lägenhet men jag föredrar helt klart elspis. Sedan är det delvis lite av en vanesak så klart.

    Gillad av 1 person

  2. Vilken tur att den gick att fixa! Vi har bott i 15 år och jag börjar nog bli orolig över att vi så småningom säkert behöver börja skaffa nya köksmaskiner. Det är hittills endast diskmaskinen som blivit utbytt här. Men men det är nog vara en tidsfråga.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.