… and let’s not complain about the rising gas prices!

Publicerad av

… avslutade prästen sin predikan idag på förmiddagen. Klokt. I medierna den senaste veckan har det skrivits mycket om bensin- och olje priserna som nu skjuter i höjden till följd av detta korkade och helt onödiga krig i Europa som en viss diktator satt igång. ( he who shall not be namned…) Här i det stora Amerikat kör vi massor och även om elbilen kommer med stormsteg och det går liksom inte att vara ute längre på ngn sträcka förrän men ser åtminstone en Tesla, förutom den som vi kör själva då.

Ändå är den bensindrivan bilen ännu den vanligaste och amerikanerna tycker om sina stora fordon. Gärna stora trucks som man far fram i. De flesta grannar på vår gata har åtminstone en, många familjer två. Dessa stora fordon dricker bensin så det står härliga till och nu skall de tankas för högre summor än normalt.

Amerikanerna är bortskämda i överlag med låga bensinpriser jämfört med européerna. Just nu ligger bensinpriset här i Minnesota runt USD 4/gallon. En gallon då?, undrar ni kanske. Vilka slags mängder är det? Jo, en gallon är på europeiska runt 3.97 liter, alltså nästan fyra liter. Så för USD 4 får du nästan 4 liter bensin. Det låter onekligen inte så högt för europeiska öron kan jag tänka mig.
Dock är ju allt relativt, så också bensinpriser….

Vad prästen däremot tog fasta på i dagens predikan handlade dock inte om bensinpriser så mycket, utan mera om att vi har det ännu väldigt lugnt och skönt här på den amerikanska kontinenten. Jämfört med kaoset och all den smärta, död och de hemskheter som ett helt onödigt krig i Ukraina nu förorsakar. Vi har liksom inget att gnälla över.

En intervju visades som gjordes för några dagar sedan med en annan präst i Ukraina, i Kiev. Denna präst satt i ett rum, helt vanligt klädd och allting runtomkring honom såg helt normalt ut. Ingenting av de oerhörda scener vi sett den senaste veckan i nyheterna. Denna präst pratade om vilka förnödenheter som behövs i hans församling, vad som görs, hur man hjälper folk och hur folket i Ukraina inte vill ge sig. De vill inte åter höra till Ryssland och de kämpar emot.

Han var lugn och saklig och hans engelska mycket bra. Han hade ett gott ordförråd och pratade i lugna ordalag. Prästen som intervjuade honom via Facebook här i Minnesota erbjöd sig att försöka få honom och hans familj hit, men de ville stanna. Sade att de inte ville lämna sitt folk i dessa tider och sade att han och hans familj behövdes på plats….

Så, nej jag håller med vår präst vid vår församling. Att gnälla om höga priser på bensin i dagens läge är helt galet och rentav naivt och barnsligt….

Prästen i Ukraina som intervjuades via Facebook

2 kommentarer

 1. Håller med, vi ska inte gnälla på bensinpriser och inte på så mycket annat heller så länge våra hus inte bombas sönder och samman.
  Och håller också med om att vi inte ska skriva ut diktatorns namn, man vet inte vad algoritmerna ställer till med och inte vill jag annars heller att han ska få så mycket publicitet, mer än det förstås att det lyfts fram hur mycket smärta och sorg han ställt till med.

  Gillad av 1 person

  1. Precis. Vi har nog väldigt lite att gnälla om vi som får leva i fred från idioter med storhetsvansinne.
   Man får bara hoppas att detta får ett slut illa kvickt- men det ser lite mörkt ut för ngn snabb lösning….

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.