Märkeskläder? Ja eller nej? Tyck till!

Publicerad av

Idag vid 48 års ålder kan jag, för första gången någonsin titulera mig ägare till, inte ett, utan två par märkes jeans!

Häromdagen då jag tog mig en titt på mina byxor i klädskåpet märkte jag att ett par av mina jeans höll på att helt spricka i grenen. Visserligen är jag hemma mamma, men så kan vi ju inte ha det!

Alltså begav jag mig till affären idag på eftermiddagen.

Solen är onekligen högre upp på himlen nu i januari.

Jag begav mig iväg i strålande sol och -19 grader. Inte riktigt tillräckligt varmt att sitta utomhus med stickningen, så varför inte shoppa?

Det tog mig intet särskilt länge att hitta hyllorna med jeans. Några par tog jag med mig in i provhytten och provade dem allihopa på en gång.

Hem kom jag med två par märkes jeans. Inte för att det var märkes jeans, men för att de passade som gjutna och för att jag tyckte om dem. Att de dessutom var på rea, gjorde ju inte saken värre precis.

Min nya jeans

Som tonåring i lilla Jakobstad hade alla som VAR ngn jeans av märket ovan. Inte lilla jag, men visst ville jag ha 501or som alla andra. Sådant är viktigt då man är ung. Att vara som alla andra. Dock var dessa jeans dyra och jag ville inte fråga mina föräldrar för sådana jeans. Kläder hade jag, så ngn nöd på mig gick det absolut inte.

Hur gör ni? Köper ni märkeskläder åt er själva och/eller åt ungdomarna hemma? Eller anses detta som slöseri med pengar tycker ni?

Våra ungdomar har egentligen aldrig varit intresserade av märkeskläder i och för sig, men speciellt Lillasyster är numera mån om att passa in och ha de kläder som alla andra har i hennes ålder. Inte nödvändigtvis vissa märken, men att se ut som alla andra. Är man i 13 årsåldern är detta viktigt, så jag låter henne hållas och hon får vanligen de kläder hon vill ha, så länge det finns ngn rim och reson i det hela.

Och jag måste ju nog helt enkelt erkänna att mina nya jeans sitter som gjutna och jag är väldigt nöjd med dem. Det kanske inte har så mycket att göra med märket egentligen, men visst märks skillnaden i kvaliteten jämfört med de jag vanligen köper. Det skall bli intressant att se om dessa håller längre eller inte….

18 kommentarer

 1. Konstigt nog är mina pojkar helt ointresserade av märkeskläder. De tycker allmänt inte om shopping 😉. Själv har jag några märkesplagg men är inget måste för mig heller. Trevlig helg!

  Gillad av 1 person

  1. Kanske det är ngt hos pojkar i tonåren? Min son är inte det minsta intresserad av kläder och mode han heller. Inget fel i det! Trevlig helg till dig med! Och tack för kommentaren! 😀

   Gilla

 2. Jag är absolut ingen märkesfreak men har ägt antal Lewis i yngre ålder. Jag var ensamstående mamma så märken var inte på tapeten men han kunde få önskemärken vid jul o födelsedag men då handlade det om Adidas, Nike och sånt. O han hat ALDRIG fått märkesjackor för 6-7 tusen 🤐 O han har aldrig frågat mig o han tycker fortfarande att jag är bra på att köpa kläder till honom. Han får ju alltid en tröja/hoodie I julklapp, men det brukar ju vara lätt. Bara gå till en sportaffär o köpa en. 🤣

  Gillad av 1 person

 3. Nu är våra barn vuxna så de handlar sina kläder själv. När de var små blev det lite blandat. Overaller, ytterplagg och skor valde vi alltid från bra märken medan en t-shirt kunde inköpas på H&M. Våra barn var inte speciellt märkesfixerade i tonåren heller men visst ville de klä sig ungefär som alla andra. Höll det sig inom rimliga gränser var det okej. Ibland går inte märke och kvalitet hand i hand men just när det gäller jeans tycker jag nog att märkesjeansen oftast har bra passform. Vi bor i en kommun med generellt mycket hög medelinkomst och visst märktes det på hur barn och ungdomar är klädda. I en del av kommunen är medelinkomsten betydligt lägre och där ligger min arbetsplats. Eleverna där har inte alls märkeskläder i samma utsträckning som här hos oss.

  När det gäller kläder till mig själv så får skor och ytterplagg alltid kosta. Vissa andra plagg är jag inte beredd att lägga lika mycket pengar på dock. Sedan tycker jag nog att kvalitet lönar sig generellt i längden. Trivsel och funktion ska inte heller underskattas.

  Trevlig fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack för att du tyckte till!
   Håller helt med!
   Skor och ytterkläder behöver vara av annan kvalitet om de används mycket.
   Jo men visst märks det ’var man bor’ på hur ( speciellt) barn och ungdomar går klädda.
   Så länge man har kläder man själv är nöjd med kvittar ju nog egentligen resten. Fast så tror jag inte alltid att barn och ungdomar ser det förstås…..

   Gilla

 4. Ungdomarna här bryr sig egentligen inte i någon större utsträckning om märkeskläder. Visst har de märkeskläder men de köper det som de trivs i, de har sina egna stilar.
  Själv minns jag bra mina första Levis jeans. De köptes 1991 och kostade 490 mark 😄 Mycket pengar….
  Själv så har jag inte mycket märkeskläder. Men jeans i samma märke som på ditt foto, såna passar mig.
  Detta påminner mig om att jag det börjar vara dags att införskaffa mig nya jeans snart…

  Gillad av 1 person

  1. Jag hade aldrig dylika jeans som tonåring som sagt! Lyckans ost du var! 😉
   Kanske du eventuellt ännu har kvar dem?
   Våra ungdomar bry sig inte heller om märken. Speciellt då yngsta flickan vill ha det ’som alla andra har’, men det behöver nödvändigtvis inte vara av ngt visst märke. Det är stilen som gäller.
   Så länge man har kläder man själv trivs i vilket naturligtvis är det viktigaste. Resten kvittar nog egentligen…..😀

   Gilla

   1. Japp, precis min åsikt. Man har ju sin stil och det avgör. Sedan vad det heter är ju en helt annan femma.
    Tyvärr har jag inte sparat de byxorna… 😅

    Gillad av 1 person

 5. Jag äger flera par jeans men de är arvegods, faktiakt och inga levis heller . Vet inte märken på dem ens …. Testade ett par levis förra året på code, de var så sköna ,liksom priset. Njöt de två minutrarna hag hade på mig och tog sen av dem och lade dem i hyllan för provade plagg . I dagens läge har jag mpnga vänner som köper kläder oftare än jag och de inte längre använder dem så brukar jag få ärva dem . Mina pojkar använder både dressman jeans och adidas jogging byxor .
  Då jag var i åldern av tonåren så köpte nog mamma levi’s åt både mig och brodern det var ju det vi använde .Jätte ljus blå
  Och jeans det måste man ha , det passar till allt. Lee var ett ganska mode jeans förut , higgins han bar alltid Lee . Men han var så liten och smal och köpte sina byxor på barn/ undgoms hyllan minns jag
  min yngsta som har hittat jeans i äldste sonens kvarlämnade jenas om han använder jeans men använder mest adidasen .

  Gillad av 1 person

  1. Jo jeans är nog ett måste för mig med. Dock inte märkes jeans normalt, men dessa mina 2 första par är jag mycket nöjd med! Kanske det eventuellt blir flera för de var faktiskt inte mera än $40 USD/par, vilket är just lite mera än mina vanliga jeans.
   Lee jeans är fortfarande poppis här, men ’Dressman’ har jag aldrig hört om dock. Kanske ett europeiskt märke? 🤔
   Däremot spelar det ju mindre roll vilket märke det handlar om utan mera om man trivs i de kläder man har! 😀

   Gilla

   1. Vet att levi ‘s är svindyra här men billihare hos er. Dressman e en kara butik vet ej hur utbrett i länder men jär o i sverji är det pop . Kanske i fler länder å. Huvudsaken man trivs i kläderna , så är det absolut😀

    Gillad av 1 person

   2. Levis är ju importerade till Europa så det är klart att de kostar mera där.
    Ja som sagt Dressman har vi inte här.
    Precis. Huvudsaken är att man trivs! 😀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.