Bal i köket? Jo, men varför inte?!

Publicerad av

Vårt alldeles duktiga, välanvända köksbord har länge behövt en hel drös med TLC. Köpt på 1996, ett år efter att vi gifte oss, har det hängt med i flera olika flyttar, genomlevt tre småttingar och besuttit alla möjliga roller. Precis som ett köksbord skall göra. Det har målats vid, ritats vid, ätits vid, gjorts läxor vid, pratats, druckit oändliga många koppar kaffe, te och satts vid detta bord. Tillverkat i Malaysia är det nog inte riktigt ngn kvalitetsmöbel precis heller.

Bordet har dock hållit förvånansvärt bra, men ytan är sliten och den mycket händige Maken har nu tagit sig an projektet. Stolarna som normalt är placerade runt bordet är nu utspridda lite här och var, medan bordet har flyttat till de nedre regionerna av vårt hem för slipning och lackning.

Projektet kom igång för ett par dagar sedan, så ännu har jag inga slutresultat att visa upp. Medan denna restaurering pågår har köket där vi normalt ätit omvandlats mer eller mindre till balsal!

Bal i köket? Jo, men det finns ju nästan tillräckligt med utrymme!

Jaha, tänker ni kanske? Skall julmaten månne intagas på picknick filt på golvet kanske? Även om detta utan tvekan skulle vara kul och äventyrligt, har vi ju två bord till! Ett på verandan, men med minusgrader ute, lämpar sig verandan inte särklit bra att intaga måltider på just nu.

Rätt så mysigt ändå att intaga måltider här i skenet av Jakobstads Tro, hopp och kärlek.

Och det andra i matsalen. Går mycket bra att äta alla måltider här med. Och det nya köksbordet kommer att bli så väldigt fint kan jag lova. Det som jag däremot gissar är att bordet blir som nytt och så fint att benen och stolarna också kommer att behöva få sig en rejäl slipning och lackning. Återstår ju dock att se…. Fortsättning följer…..

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.