Klockan 20.30….

Publicerad av

… blir ämnen vanligtvis mera allvarliga. På stickjuntan alltså. Kvällens träff, via skärmen, som de flesta andra måndagar, som alltid lika trevlig. Vid 20.30 tiden kom vi in på ämnet pandemin. Det är ett hett ämne i Minnesota just nu. Denna är långt ifrån över och härjar som aldrig förr. Massor med fall, flera än i januari, trots vaccinering. Dock endast runt 75% av befolkningen i staten. Sjukhusen är överfulla och patienter i behov av vård flyttas mellan sjukhusen för att försöka få plats med alla…… Läkrae och sjukskötare slutar för de är alldeles för stressade. Det är åter bara tungt att läsa nyheterna. Inga restriktioner någonstans, endast rekommendationer om munskydd på allmänna ställen.

Åtminstone har vaccineringen av barn i åldrarna 5-11 börjat. Alltid ngt….

Vi var alla rörande eniga om, på stickjuntan att staten åter borde stängas ner, men ngt sådant kommer inte att hända. Bara att gilla läget, men ett kul sådant är det inte.

Dock kunde vi också konstatera att nästa måndag borde vi helt enkelt ställa en väckarklocka kl.20.30 eftersom det verkar vara den tiden som Det Stora Allvaret sätter in….

8 kommentarer

  1. Bra med ventilation! 😀👍🏻
   Vaccinet försvagas, vilket är en av orsakerna har det konstaterats. Tredje dosen på gång här nu. Delta varianten fanns inte då vaccinen togs fram, så man var ju inte säker på hur bra vaccinen skulle vara mot den.
   Inga vaccin är perfekta och huvudsaken är ju förstås att de flesta inte blir allvarligt sjuka och klarar sig utan sjukhusvård. 😀

   Gilla

 1. Även i Sverige ökar antalet smittade men det är inte alls så illa som i andra länder i Europa. Pandemin är inte över men jag tror inte man kommer att stänga ner igen för Covid-19 är här för att stanna. Det gäller att alla vaccinerar sig och att snabba på med den tredje sprutan. Här vaccineras personer över 65 men hur det blir sedan har jag ingen aning om. Inget roligt samtalsämnen men samtidigt en realitet som vi måste förhålla oss till.

  Gillad av 1 person

  1. Jo precis. Viktigt att veta hur situationen förhåller sig.
   Covid blir så småningom den nya ’förkylningen’ med vaccin varje höst. Som influensa gissar jag.
   Dock är Minnesotas sjukhus just nu fyllda till bredden och folk vägrar fortfarande vaccinera sig. Det är verkligen en knepig situation hos oss. Sjukvårdspersonal slutar till höger och vänster till följd av stress och överbelastning. Det är ju inte heller rätt……

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.