Från komplicerad spets till enkel slätstickning….

Publicerad av

…. Och ändå lika roligt!

Här sitter jag ute i solen mitt i oktober i +23 grader i korta byxor, kortärmat, barfota och stickar! En sval blåst fläktar skönt och vädret liknar allt annat än oktober.

Svägerskans lila ’fjäril ’ blev klar igår

Ännu har jag ändar att fästa och sjalen behöver tvättas och blockeras. Dock har jag ju en del tid innan jul ännu och det där med att fästa löshängande garn stumpar, tvätta och blockera är ju så mycket tråkigare än att sticka!

Mina stickande väninnor gav mig mönster och garn till en mössa i lördags då vi träffades. Mina väninnor menar nämligen att jag definitivt kan sticka en mössa om jag kan ge mig i kast med sådans mängd med spets jag jobbat med de senaste månaderna. Jaaa… månne de har rätt?

Efter byxjakten igår blev det besök på två olika hobbyaffärer för att söka rundstickar i rätt storlek. Tyvärr hittades inte stickorna, så mössan måste vänta. Förhoppningsvis finns de rätta storlekarna vid en annan hobbyaffär här i vår Förort som jag tänkte besöka senare i veckan.

Början på dagens enkla projekt

Eftersom jag inte hittade rätt stickor, köpte jag strävt garn ämnat för disktrasor istället. Jag har en disktrasa redan av detta garn. För flera år sedan fick jag den av en väninna. Den som jag har är virkad, men det spelar ju ingen roll egentligen om dessa är virkade eller stickade.

Dessa disktrasor är ypperliga för kastruller och stekpannor överdragna med teflon och fungerar väldigt bra. Ett varv i diskmaskinen i övre korgen fräschar snabbt upp dem vid behov.

Alltså gav jag mig i kast med detta enkla, men nödvändiga projekt. Riktigt roligt det med och skönt med en paus från allt det där räknandet som spetsen kräver!

2 kommentarer

  1. Klart du klarar mössa! Kolla upp Magic Loop tekniken på Youtube eller nåt. Med den tekniken kvittar det vilken längd du har på rundstickan. Egentligen är det bättre ju längre sticka då 🙂 Sen tycker jag du ska unna dig ett sett med lösa tippar och kablar i olika längder att byta med. Så himla smidigt. När man har en kabel i arbetet och behöver byta storlek på stickor till exempel. Bara att skruva av och byta till andra medan arbetet är kvar på kabeln. Underbart. Bra verktyg är ett måste. Finns olika märken. KnitPro kör jag med. Man kan köpa startkit med några olika stickor och kablar att testa med och sen bygga på med det man trivs bäst med.

    Gillad av 1 person

    1. Jag har hittills inte stickat tillräckligt på rundstickar att jag tycker att jag behöver utbytbara kablar, men har sett på dem. Smidigt ser det ut! Skall tänka på den saken…. ( förresten, med det systemet, använder du ens strumpstickor längre eller kör du endast med olika långa kablar och stickor?) Och Magic Loop skall jag söka upp. Tack för tipset!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.