Värdinnegåva

Publicerad av

Ni som följer dessa skriverier vet att jag gillar att sticka och att jag också är med i en stickjunta. Denna stickjunta bildades egentligen för si så där 20 år sedan. Innan vi alla hade barn, hus och hem och vi var alla unga och gröna. Efter några år då alla barnen kom och tiden blev knapp dog stiuckjuntan ut.

För nästan ett år sedan hade en av de stickande väninnorna en lysande ide. Det var mörk Covid höst som lovade bli lång Covid vinter och hon tyckte att vi skulle återuppta stickjuntan. Via skärmen denna gång eftersom ingen ännu var vaccinerad och det gällde att ligga lågt med att träffas på vanligt sätt.

Stickjuntan via skärmen blev en succé, minst sagt! Vi träffas fortfarande via skärmen en gång i veckan, varje måndag. Länken skickas ut via zoom och vi är en liten grupp på 6-7 kvinnor som träffas regelbundet. Dessutom bor vi alla rätt utspritt mellan Förorterna och Minneapolis, så att träffas varje måndag kväll via skärmen har gjort hela stickjuntan smidigare.

Imorgon, lördag är vi däremot bjudna till en av väninnornas för stickjuntan på en lördag eftermiddag! Nu när vi alla är vaccinerade och åter kan börja träffas, har vi haft några sporadiska träffar sedan i maj och det skall bli så trevligt att åter träffas imorgon.

Väninnan som agerar värdinna imorgon flyttade just då pandemin slog till. Hon och hennes man bor i alldeles nybyggt ute på landet. Jag har faktiskt aldrig träffat henne på riktigt så att säga. Hon är ny i vår grupp. En mycket trevlig kvinna och jag har helt och hållet lärt känna henne via skärmen!

Eftersom hon bor i sprillans nytt hem ville jag ta med en liten värdinnegåva åt henne. En sk ‘house warming gift’. Fast vad? Hon är mycket duktig på sömnad och stickning och har det mesta i den vägen. Då slog det mig….

Lite skandinaviskt betonat….

Jag valde lite smått och gott bland skandinaviskt betonade grejer i den lokala affären. Godis, knäckebröd, en icke-så-skandinavisk kökshandduk, pepparkakor och så naturligtvis en av de omåttligt popluära ‘Swedish dish cloths’! jag hade också velat fa tag på Marimekko severtter, men tyvärr var affären utan, så dem måste jag skippa. Ändå tycker jag det blev en trevlig liten värdinnegåva. Nu måste jag bara packa in allt lite snyggt och se till att inte glömma gåvan imorgon då det bär av strax efter lunchen.

8 kommentarer

 1. Vilken trevlig och personlig värdinnegåva! Så roligt att ni äntligen kan ses personligen igen. Visserligen har möten via nätet fungerat väldigt bra men helt samma sak blir det inte.

  Trevlig lördag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Eftermiddagen blev fantastiskt trevlig! Och skärmen fortsätter vi med eftersom det är så praktiskt pga vårt utspridda läge, men visst var det roligt att träffas personligen!

   Gilla

 2. Gåvor som säkert uppskattades av en som ätit knäckebrödet och pepparkakorna förr!
  Vi använder också ordet junta, syjunta alltså … upplever ändå ibland ordet som militäriskt 🤣
  Kanske för att jag inte handarbetar. Nån junta skulle tvinga mig att göra det!

  Gillad av 1 person

  1. Vet faktiskt inte om junta är endast ett ord som används i Finland? Min mormor var med i en syjunta, så jag lånade det ordet från henne. Vår stickjunta är allt annat än militärisk. Fylld med positiva och uppmuntrande hejarop åt alla som försöker sig på att sticka! 😃

   Gilla

   1. Används här också 🙂 Min tjejträff började som en syjunta en gång i tiden men eftersom ingen ville handarbeta då blev det utbytt till just Tjejträff. Nu är vi inga tjejer längre men vi kör på med samma benämning ändå. Bra present det där!

    Gillad av 1 person

   2. Vi är inga tjejer vi heller, men har en en grupp i varierande åldrar från Dotterns 21 till en väninna som är runt 70. Härligt!
    Ett nytta, oöppnat paket marimekko servetter hittade jag i skåpet och lade till och presenten var verkligen uppskattad! 😃

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.