Strikta restriktioner följs….

Publicerad av

… men ändå – Lillasyster tyckte det var enormt roligt att vara tillbaka inom musikinstitutets väggar denna kväll efter att ha tagit lektioner i harpa via skärmen sedan mars 2020. Musikinstitutet följer hälsoministeriets rekommendationer angående munskydd och sociala avstånd till punkt och pricka och detta gäller alla, vare sig man är vaccinerad eller ej. Mycket bra, men även för oss som hela tiden följt LäkarMakens strikta anvisningar, kändes det nästan för strikt ikväll. Jag läste på innan jag hämtade Lillasyster från skolan i eftermiddags och häpnade lite över att:

 • De allmänna utrymmena, ämnade för föräldrar och andra anhöriga att användas medan de väntar på sina barn och ungdomar, är helt avstängda. Helst skall eleverna endast lämnas av för lektionen och sedan hämtas igen. Eftersom vi bor en bra bit utanför Minneapolis där musikinstitutet är beläget, verkar det en aning galet att inte sitta och vänta.
 • Man ombeds helst att inte använda toaletterna.

Jag undvek därav de allmänna utrymmena och slog mig ner på en bänk utanför klassrummet där Lillasyster tar sina lektioner. Märkligt verkligen att vara tillbaka och att allting ter sig som förut. Det känns som om ngt skulle behöva vara ändrat sedan det senaste besöket i mars 2020.

Det som också ändrades för Lillasyster denna höst är att hon har bytt lärare. Vi var alla lite tveksamma eftersom hon haft samma lärare ända sedan hon började spela. Lite känner Lillasyster denna nya lärare redan eftersom de två lärarna turas om att undervisa grupplektionerna som hålls varannan vecka.

Ikväll under hemfärden berättade dock Lillasyster att hon tror att hon kommer att tycka om denna (nästan) nya lärare också. Trevlig och snäll är även hon och bra att undervisa tyckte tyckte Lillasyster vidare.

Detta kändes enormt bra att höra Lillasyster säga. Hennes fd lärare och hon kommer så väldigt bra överens, att det riktigt kändes lite snopet att Lillasyster inte längre skulle ha henne. Anledningen till bytet är att Lillasyster har kommit så pass långt i Suzuki metoden att lära sig spela harpa att hon behöver ha normala lektioner och inte via skärmen. Hennes förra lärare fortsätter att undervisa via skärmen i år, medan den andra läraren har så få elever att hon undervisar normalt. Ett år i taget i denna pandemi och det återstår att se vad som händer nästa höst. Dit är det ju dock väldigt långt ännu….

Naturligtvis följde stickningen och därtill en lättläst Jenny Colgan bok med på färden vilka jag sysselsatte mig med under harplektionen..
Skylten som finns uppsatt på dörren in till klassrummet där lektionerna ges. Ganska passande, eller hur?

2 kommentarer

 1. Även om vi självklart ska ta pandemin på allra största allvar så kändes restriktionerna väldigt hårda. Att inte få använda toaletten lät väldigt märkligt minst sagt. Jag är helt övertygad om att toalettbesök inte bidrar speciellt till att föra smittan vidare.

  Trevlig fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Tack fredagen var trevlig! Nej, jag håller helt med dig. toalettbesök, speciellt eftersom man är instängd i sitt eget lilla bås, borde inte vara det minsta riskabelt. Inte riktigt säker på hur man tänkte där…? 🤔

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.