Matgäster en helt vanligt torsdagskväll

Publicerad av
Kycklingben och halloumi blir klara på grillen

Alltså man borde ju helt klart ha gäster oftare! Vad roligt vi hade ikväll! Såklart, det kom ju ett virus emellan och inte har vi sluppit det ännu på ngt sätt, så det gäller ju att planera därefter.

Men gästerna, en god väninna till mig och Maken ( som förresten är sambo med en tvättäkta svensk!) och Svärföräldrarna är förstås alla vaccinerade och likaså är ju alla i vår familj, så då är det ju helt klart lättare att planera.

Anledningen till lite spontan besök ikväll ( nästan eftersom det hela planerades i måndags) är att vår gemensamma väninna var intresserad av att ta sig en titt på området där Svärföräldrarna bor. Det är ett område byggt speciellt för 55 plussare. Alla har sin egen bostad, men det ordnas olika slags aktiviter, klubbar och det finns ett bibliotek, simbassäng och gym i de allmänna utrymmena. Denna väninna som var så intresserad att ta sig en titt har en äldre släkting som skall vill flytta hit till Minnesota och är intresserad av detta område.

Eftersom vi har direkta kontakter dit, var det lätt att bjuda på en matbit först och nu har hela gänget åkt för att ta sig en titt på bostaden och området. I skrivande stund finns det en bostad till salu i området, men det dyker ideligen upp flera. ( Och bara för att jag är så oerhört nöjd med vädret, kan jag berätta att vi denna torsdagskväll bjuds på duggregn och 17 grader! Ljuvligt och helt enkelt underbart!)

Ris, ugnsstekt sparris med olivolja och kryddor, den grillade kycklingen och osten.

Vi satt inte och pratade särkilt länge här hos oss eftersom det skulle bli husesyn- Ändå hann jag tänka flera gånger att det ju nog är så innerligt roligt att ha goda vänner på besök och att detta borde göras oftare. Maten behöver ju verkligen inte vara märkvärdig alls. Även en köpt pizza gräddad i ugnen fungerar utmärkt. Det är ju nog sällskapet som räknas och inte maten!

10 kommentarer

 1. Vi bjöd över bekanta i grannskapet helt spontant på tisdag kväll. Kvällen var varm och fin och vi beställde pizza och drack öl. Efter två timmar gick de hem och vi var alla överens om att man borde träffas helt spontant mycket oftare 😊 så enkelt och så trevligt!

  Gillad av 1 person

  1. Ja verkligen! Det behöver inte alls vara komplicerat det här med att träffa folk eller ha gäster nu och då.
   Huru har ni det annars med lock downs, jobb, skola och pandemi?

   Gilla

   1. 60% av befolkningen är nu fullt vaccinerade. Min äldsta son är redan vaccinerad och den yngre får sin första dos på tisdag. Skolorna är öppna, tyvärr många elever redan i karantän. Ingen lockdown. Jobbar mest på distans. Allt är öppet för de som är vaccinerade eller har antikroppar. I skolan testas barnen två ggr i veckan.

    Gillad av 1 person

 2. Vilket perfekt upplägg! Nytta med nöje och två flugor i en smäll. Visst är det så att man kommit av sig lite med att umgås men det börjar ta sig lite igen. I Sverige ökar dock smittan igen och då speciellt bland barn och ungdomar. Här har man valt att inte vaccinera barn vilket fler och fler länder gör i Europa. Alltid ska vi gå vår egen väg… När skolorna nu börjar är det inte alls konstigt att smittan tar fart igen.

  Trevlig fredag och helg!

  Gillad av 1 person

  1. Likadant i USA. Delta härjar och barn och unga är nu de som drabbas. Allvarligt sjuka, 50 och under hörde jag på nyheterna idag. Dock vaccineras 12+ åringar här.
   Och kring julen hoppas man att Pfizer godkänns för 5-11 åringar. 😀

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.