Djur-och växtliv i Förorten

Publicerad av
Lilly ser nästan farlig ut på denna bild. Trots att hon är så snäll och gullig.

Stackar hund alltså! I denna jätte päls har hon fått gå omkring så gott som hela sommaren. Till följd av infektionen som hon fick för några veckor sedan, var det inte tal om att ta henne till ngn klippning. Det var bara för henne att stå ut. Hundar är ju bra på att söka sig till skugga och svalare ställen, så jag gissar att vi, hennes människoflock, egentligen led mera än vad hon gjorde.

På väg hem från klippningen,.

Mitt på eftermiddagen hämtade jag hem denna fina hunddam! Skillnaden är otrolig och skulle hon inte att ha uppfört sig som vår normala Lilly, skulle jag nästan ha trott att detta var en annan hund!

Trött blir man av att åka till friseringen

Så här såg det ut en stund på eftermiddagen. En trött hunddam som hade varit ut på äventyr, lade sig pladask i solen! Trots trettio grader i skuggan. Jag däremot satt bekvämt i skuggandes min bok, men Lilly verkade njuta av att kunna ligga i solen och slöa igen.

En trana en sk Sandhill crane trivdes på grannens gård ikväll

Under middagen fick vi finbesök. En trana, som normalt bor i kärrmarken på andra sidan vägen, förirrade sig till grannens gård. Där gick den och spatserade och ropade ut ngt till sina bekanta. Dock kom ingen och tranan vandrade runt huset och ropade för att försäkra sig om att kompisarna visste var den höll hus. Ett tag började den gå mot vår gård också, men verkade höra hundarna som skällde ivrigt och bestämde sig för att inte göra ett besök. Klokt av den!

Stora och fina fåglar är de, men högljudda! Ganska snabbt kan de promenera omkring också!

Djungel i Förorten

Mitt stackars trädgårdsland har blivit antastat av ngt! Vet igen riktigt vad, men vad det än är är det gurkorna som djuret är ute efter. Tomaterna syns i förgrunden och sedan syns mina stackars, tillplattade gurkplantor. Det ser ut som om ngt legat i dem och som sagt en gurka är helt uppäten. Dock hittade jag en väl gömd gurka ikväll som jag fort skördade och tog in, tillsammans med de 19 första körsbärstomaterna.

Kvällens skörd

Trots att tomaterna inte riktigt var helt mogna ännu, tog jag in dem och låter dem mogna i köket. Ifall Vad- det- nu-råkar- vara -som äter -upp- mina gurkor skulle känna för att ge sig på mina tomater också. Grrrr!

Black eyed Susans

Varenda augusti blommar dessa vackra blommor i två rabatter vid vårt hus. En på framsidan och en på baksidan. De övervintrar och kommer upp igen varje år och ikväll var de så vackra mot den gråa kvällen. Det blev nämligen riktigt mulet mitt på eftermiddagen och OM vi har tur får vi lite regn här snart…. Vi får ju se hur det blir med den saken….

2 kommentarer

  1. Så skönt för Lilly att äntligen bli klippt. Vår äldsta hund är i stort behov av klippning men kamning och duschning har inte fungerat på grund av mitt öga. Tack och lov har uppfödaren förbarmat sig om vår yngsta hunds päls men snart tar jag nya tag.
    Tråkigt att trädgårdslandet inte får vara i fred. Har man lagt tid på att odla vill man helst skörda själv.

    Gillad av 1 person

    1. Jo att jag själv skulle få skörda var ju tanken jo…. Ännu har jag inte listat ut vad som är så intresserad av mina gurkor…. Tur att ditt öga långsamt, men säkert blir bättre så att att du kan återgå till mera normala sysslor. Att ta chanser med sina ögon kan man ju däremot verkligen inte göra. Bara att ligga långt tills allt läkts igen.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.