LördagsSmått

Publicerad av

Säsongens första snaggning av gräsmattan är avklarad. Helt enligt tidtabellen. Alltid mot slutet av april är det dags. Det finns nog bara ställen ännu som ni ser. Speciellt ställen där Maken strött nya gräsfrön där hundarna helt enkelt förstört gräsmattan under vintern.

Hundar är bekväma djur. Speciellt på vintern då snön ligger tjock på gården. De gör helst sina behov på ett och samma ställe. Därav de gula fläckarna lite runtom. Det har regnat ihärdigt de senaste veckorna och de nya fröna borde snart börja ge lite skörd…..

Denna lördag började med mulet och grått. Även lite nederbörd i form av regn. På eftermiddagen kom solen däremot fram och värmde upp oss till 9 grader med en kylig vind. Kallt för sen april på dessa breddgrader.

Titta!! Ni som följer min/vår vardag här på andra sidan Potten kanske kommer ihåg att jag lade igång en kompost för si så där 5 år sedan. Nu har denna hemgjorda, helt-utan-tillsatt värme bildat fantastiskt fin jord!! Jag är så himla nöjd!! Maken hjälpte mig gräva ur den och fick ca en halv kvadratmeter jord! Vi lade allt i trädgårdslandet! Och blandade ihop den nya, mycket grövre kompostjorden med jorden som redan fanns i trädgårdslandet. Nu är Makens egenhändigt tillverkade kompostlåda sgs tom och vi får börja på ny kula. Jag satte genast igång en nu kompost med ’brunt material ’. Dvs löv och grenar.

Den högra delen av trädgårdslandet är nu fylld på med kompostjord! Troligtvis väldigt näringsrik sådan. Det skall bli roligt att plantera i denna jord om någras veckor och se hur/om det växer bättre/snabbare.

Den senaste halsduken framskrider enligt eget huvud. Ville lära mig sticka med två färger samtidigt så jag lade till det blåa garnet och övade. Det var inte alls svårt och om jag rappar på blir denna halsduk ’cowl style’ klar i helgen.

2 kommentarer

  1. Här har det också varit premiär för gräsklippning och enligt tidsplanen här med får man väl säga. När man har hundar så tar gräsmattan en del stryk. Vår ena hund älskar att gräva och kan på kort tid åstadkomma en rejäl grop. Jag hoppas att den ovanan växer bort! Så fin halsduken ser ut att bli. Det var länge sedan jag stickade och skulle förmodligen vara ganska så ringrostig om jag försökte nu…

    Gillad av 1 person

    1. Tack och lov har vi inga grävare här i Förorten, men vid sommarstugan har vi mest sand och DÄR är det roligt att gräva tycker våra hundar! Stickningen kommer nog fort tillbaka om du har intresse och vilja gissar jag! 😀

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.