Morsan raggar!

Publicerad av

Det är söndag kväll och vi är hemma i Förorten utanför Tvillingstäderna igen efter helgens snabbvisit  till Madison i grannstaten Wisconsin. Vi anlände hemmavid runt 15 tiden och så var det bara att ta tag i de vanliga måndagssysslorna. Dock var det lite annorlunda i och med att hela familjen ( utom Dottern då) var hemma eftersom det inte var ngn skola för ungdomarna eller ngt jobb för Maken denna måndag.

Tvätten är sgs klar nu på senkvällen och planeringen med aktiviteter för mina små på jobbet blev just klar den också. Måste ju säga att det nog känns mera som  en söndag kväll än måndagskväll, men gissar nog att det känns som tisdag imorgon då väckarklockan ringer den vanliga tiden kl.06.10.

Det var en kort, men bra resa. Dottern hade ett bra jullov hemma, men är enormt glad över att vara tillbaka vid universitetet. Eftersom de studerande också hade ledigt idag till följa av Martin Luther King Jr. Dagen, tar studierna  vid igen för henne imorgon, tisdag.

På bilden ovan kör jag oss hem till  Minnesota igen. Eller egentligen inte hela vägen, utan Maken och jag delade upp den femhundra kilometer långa sträckan. Just då  Maken tog bilden höll jag på att köra förbi en långtradare och hastigheten låg på just över 125 km/timme! Det ni!

Hemkomna är vi nu förstås och den sista tvätten väntar på vikning innan sängdags. Jag får önska alla läsare, smygare och kommenterare en trevlig fortsättning på arbetsveckan!

20 kommentarer

 1. Kvällen för mig gick gick också åt till klädtvätt och spinning. Jag är riktigt på g igen och det känns så skönt efteråt. I fredags besökte vi en närliggande revy, roligt att komma sig ut och vara lite kulturell emellan. Spelas det ”revyer” eller liknande runtom i USA?

  Gillad av 1 person

  1. Härligt! Bra jobbat med spinningen! Här ligger jag lågt med Zumban för tillfället. Har problem med en inflammation i axeln. Går visserligen att Zumba ändå, men eftersom det gör så ont att hoppa och dansa, menade terapeuten att jag borde pausa just nu….
   Inga revyer här där vi bor. Undrar om det är en nordisk grej? 🤔

   Gilla

   1. Vi har ingen tumlare utan torkskåp. När jag tömmer och fyller så hamnar den torra tvätten i korg i väntan på att intresse infinner sig eller att ” någon” ska ta tag i det. Vamligtvis de som blir utan kläder i sitt skåp som är dit och gräver efter tvättat åt sig

    Gillad av 1 person

   2. Ja men visst! Torkskåp hade jag helt glömt bort! Sådana finns inte här, utan det är torktumlare som gäller. jag viker och sätter tvätten på ungarnas sängar. De behöver själva lägga bort i skåp och lådor. Dock har du ju verkligen inget dumt system du heller! Trevlig onsdag får jag önska dig! Sängdags på tisdagskvällen hos oss! 😃🥱😴

    Gilla

   3. Jag gillar torkskåpet men borde ju vika och lägga i högar strax efter. Men för det mesta liggerr det 5 ikea kassar här och väntar på vikning tills andan faller på. Tyvärr infaller den sig inte så ofta som den borde göra . När alla har varsin hög så lägger jag dem antingen på säng eller i trappan så får de ta dem och lägga dem i skåoet. Vet dock att de flesta högarna blir placerade på golvet nedanför skåpet … så de senaste gångerna har jag föet dem ända upp i skåpet … Risk finns att nytvättat blir i samma hög som nya skitiga kläder som bara trillar av en på kvällen 🙈… god natt till er. Tack ska jag försöka ha ….

    Gillad av 1 person

   4. Jodå. Känner igen det där med att nyss tvättade kläder hamnar tillbaka i smutskorgarna i tvättstugan. Och det händer ibland att jag tar ut dessa kläder igen och lägger dem på sängarna på nytt….. Fem Ikea kassar är en otrolig mängd med tvätt dock! 😱

    Gilla

   5. Jo det där plockandet ja… Jag burkade plocka för jämnan jag med tills min Svärmor gav mig ett annat perspektiv på det hela. Kloka tankar tyckte jag då och det gör jag fortfarande. Ställ dig följande frågor:
    -Varför plockar jag upp? ( för att det är så rörigt annars?)
    – Är det bara jag som plockar? ( ja!)
    – Om jag slutar att plockas upp, vem stör det? (MIG!)
    – Om jag inte plockar upp, vem bryr sig att hemmet är rörigt? ( Jag, men ingen annan.)
    Gissar att dina svar blir liknande. Det är nog för oss själva som vi mammor flänger på och plockar upp efter alla andra. Sluta i några dagar och se vad som händer och vem det retar först och vem som börjar plocka upp igen…?
    Jodå, jag plockar fortfarande upp, men vi har flera högar än vi hade förut och vi verkar trots allt överleva… 🤔😉 Lycka till!

    Gilla

   6. När man ’svänger på steken’ på det sättet stämmer det ju. Klok Svärmor har jag! Nästa gång plockandet irriterar dig- lämna det helt enkelt. Det är mest du som märker det ändå. 😉

    Gilla

 2. Så härligt att alla är samlade eller nästan iallafall.
  Så himla kul att läsa att dottern trivs så bra i skolan, måste vara en bra skola 😀
  Usch ja, eller inte … det där med tvätt, förstår inte var allt kommer ifrån ibland, hahaha

  Ha en trevlig tisdag. 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.