Lördagseftermiddag på teater

Publicerad av

Välgjorda kulisser med smarta, snabba byten. Runt trettio ungdomar som sjöng, dansade och spexade på scenen. Sonen med de andra svartklädda ungdomarna i bakgrunden som skötte tekniken och sedan en svartklädd ( så att de inte skall synas så bra förstås.)  orkester som spelade duktigt under dirigenten och musikläraren Mr.G.

Idag på eftermiddagen  gick vi  på musikal i Sonens gymnasium.  Legally Blonde (Lagligt blond, fri  översättning.) Sonen, enormt aktiv i dramaklubben, men inte på scenen, utan i kulisserna och intresserad av det tekniska, skötte om ‘the fly’ . Detta betydde att han var den den som sänkte och hissade kulisser upp och ner under pjäsen plus att han hjälpte till att flytta på olika rekvisita  då det behövdes.

Auditoriet i skolan rymmer 700 personer och idag på eftermiddagen var det nästan fullsatt då vi var där. Det var sjätte föreställningen av totalt sju stycken och nu i skrivande stund, under kvällen är ungdomarna nästan helt klara med sin sista föreställning.

Efter den sista föreställningen blir det ‘cast party’ hemma hos en av skådespelarna (ikväll) och jag gissar att ungdomarna kommer att ha det hur roligt som helst. Repetitionerna för pjäsen  började för ca. Sex veckor sedan, medan Sonen och de som hjälpt till att bygga kulisserna började redan i somras.

Glad Son med Lillasyster efter föreställningen.

Det känns ju nog lite vemodigt att allt det som har byggts och jobbats på så länge nu skall rivas ner imorgon på eftermiddagen. Dock skall det som går att användas igen sparas och det som inte återvinns måste kastas förstås. Mycket jobb väntar Sonen och hans kompisar ännu imorgon på eftermiddagen….

2 kommentarer

 1. Duktiga ungdomar – helt klart!
  Har ni många musikaler där du bor?
  Jag går allt för sällan på sådana då de flesta är i Helsingfors. Har ju inte bil och bussförbindelserna har blivit sämre 😦
  Men Mamma Mia såg jag på Svenska Teatern 2014… så det är ett tag sedan 😀

  Gillad av 1 person

  1. Eftersom sonen hos oss är så involverad i teater i skolan, blir det ju förstås att vi går på alla föreställningar. Amatörteater kan vara minst lika bra, som en proffesionell föreställning. Finns det kanske ett amatörteater sällskap i Lovisa? 🤔
   ( Jakobstad har Teater Jacob som är en mycket aktiv amatörteater grupp och som liten gick vi ofta på barnteater. 😃)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.