September mysfaktor

Publicerad av

I vårvintrars, då det tog så himla länge innan  våren och värmen äntligen kom, sade jag åt Maken att jag faktiskt gärna skulle kunna flytta någonstans där det råder vamt väder hela året om.  Fast nu har jag ju förstås märkt att så är inte fallet. I slutet på juli/början på augusti var jag så otrolgit trött på värmen och fukten och nu när den äntligen har släppt och vi sitter här och småfryser ute på verandan en kväll i september, är det ju så  otroligt skönt!

Jag växte upp med fyra årstider, flyttade till en annan del av världen med fyra årstider, det är klart att jag aldrig skulle kunna bo någonstans där endast sommar  och värme regerar året runt.

Tänk vad mycket MYS man skulle gä miste om?! Jag bara säger!

På hösten med tända ljus, i december med jullampor och Tro, Hopp och kärlek, de kära julsymbolerna från Jakobstad.  I  januari och februari med mera tända ljus och sedan går det ju då redan mot våren och det blir redan ljusare i mars och solen värmer.

Nej, det är nog bara att fortsätta bo i de mera nordligare delarna av världen, även om jag inte riktigt befinner mig lika långt norrut som hemtrakterna i Finland…..

Mysfaktor denna kväll ute på verandan med de nya fönstrena stängda. Ute är det rätt kyligt, inne i på verandan är det varmt och skönt.

2 kommentarer

 1. Har många gånger haft samma funderingar som du!
  Ibland kunde man bara ta sina saker och flytta till varmare ort. Men det är just det där som du skriver, då innebär det att man går miste om de fyra årstiderna. Vintern skulle jag bra klara mig utan, tycker inte alls om snö och -20 grader. Men de andra årstiderna skulle jag nog inte klara mig utan. Så ett alternativ vore ju att bo nån annanstans under vintermånaderna. Men det är mycket som skall klaffa för att man skall kunna genomföra en sån radikal sak. Men just nu är det mysigt, med ljus och lyktor och småningom lite eld i spisen i vardagsrummet.
  Roligt att höra att andra har likadana tankar… 🙂

  Gilla

  1. Jo den där vintern skulle jag klara mig utan också. Det är många äldre från Minnesota och de andra nordliga staterna som söker sig söderut efter julen och spenderar Jan-april i Florida, Arizona och andra varmare stater. Eftersom vi har släkt i Arizona har Maken och jag diskuterat detta också. Dock inte ännu. Ungarna måste alla ut ur boet först…. 🤔😃

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.