Bortblåst besvikelse

Publicerad av

Helt naturligt var barnen lite besvikna när de fick reda på att vi inte skulle åka någonstans detta vårlov. Senaste år var vi och hälsade på kusinerna i delstaten Arizona och det var varmt och skönt. I julas åkte vi till Arizona igen, så visst har de fått resa detta skolår också, men då sgs ALLA vännerna fått åka någonstans detta lov, så visst känns det.
Grannbarnen tjuvstartade för en och en halv vecka sedan och kom hem idag efter en 11 dagars bilresa runt om i landet. De åkte ända till östkusten och delstaten South Carolina innan de vände kosan hem igen och landade hemma, bredvid oss tidigare idag.
De andra grannbarnen befinner sig i norra Minnesota och kommer hem senare i veckan. Några andra kompisar befinner sig i Costa Rica för tillfället, grannarna till höger om oss åker till delstaten Florida imorgon. Jodå, det är en hel del resande som gäller just nu.
Fast så mycket har barnen inte att gnälla om. Den traditionella resan till turistorten Wisconsin Dells är bokad i juni, med farmor och farfar. Biljetter till Finland har vi också inskaffat och hemresa blir det i slutet på juli! Något som de ännu inte vet om är en planerad resa till Hawaii i höst, men som sagt den är ännu under planering och kanske inte blir av. Shhhhhh! 🙂

Men, men, med allt detta prat om resande tappade jag nästan den röda tråden! Vart och varför blåstes besvikelsen bort idag då? Jo, för våren ärade oss med ett besök igen och det blev varmt och barnen lekte ute sgs hela dagen! Härligt! Det spealdes krocket, radiostyrda bilar var i farten, det ritades med utekritor, det sprangs, cyklades, hoppades osv, osv.
Det är lite jobbigt för Lilliasyster som fortfarande har gips kring armen. Vi låter inte henne cykla, använda sin sparkcykel eller klättra. Hon längtar tills inkommande måndag när hon skall till läkaren på kontroll igen och förhoppningsvis få bort gipset. men tills dess får hon snällt följa ‘reglerna för bruten arm’.
Eftersom vädret visade sig från sin bästa sida och solen gjorde SITT bästa för att få fram en härlig vårtemp på +15 grader grillade vi ute till middag. Bordet på verandan dukade jag också, och vi åt ute för andra gången denna säsong. Barnen kastade in middagen och sedan var det bråttom ut till kompisarna igen. ( Jodå, ett och annat barn finns här i området. Dock har ALLA grannbarnen rest någonstans enligt barnen. 😉 )

Visst är det härligt med våren ändå. Innan det blir så där grymt varmt som det kan bli här mitt i landet på dessa breddgrader. Nu är värmen som bäst här. Inte hett, inte fuktigt, utan så där lagom varmt och ljuvligt. Det är bäst att vara ute och njuta nu så mycket som möjligt innan hettan slår till.

Eftersom vi grillade korv till middag igen, ( det är enkelt och gott och alla gillar grillkorv!) tyckte jag att det skulle passa bra med potatissallad och svarvade till vårens första. Det blev gott och uppskattat.

Kanadagässen är tillbaka och skränas på dammen. Vi har massor med gäss här på vårarna och höstarna, men under somrarna hålls de någon annanstans. Det värsta med dessa jättelika fåglar är att de kommer upp på gräsmattorna och sprider sina avföring överallt. Till all lycka är hunden Lilly väldigt bra på att hålla dem borta från både vår och grannarnas gräsmattor, det gäller bara att släppa ut henne så fort vi får en chans!
Fast visst är det härligt att se dem och gräsänderna tillbaka. Ytterligare ett vårtecken!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.