Don’t you worry! I’ll set you up….

Publicerad av

…. Sade jag åt den Goda väninnan ikväll. Hon vill nämligen lära sig sticka. Hon har, i tiderna lärt sig grunderna, men vill ta tag i detta nu. Vill sätta upp maskor och sticka inte bara en enkel disktrasa, utan lära sig avigt och rät och så småningom sticka en enkel halsduk. Fantastiskt sade jag och åkte iväg till hobbyaffären i sena kvällen. Vi blev klara med vår Bibelstudie vid 20.15 tiden och jag åkte raka vägen till nämnda hobbyaffär som stänger kl.21.

Jag hann få det jag ville ha. Stickor i bambu, i samma märke jag själv använder. Behagliga att hålla i och läta att sticka med. Jag tog hastigt och lustigt två storlekar från krokarna där de såldes. En rundsticka i en vanlig storlek hamnade också i korgen. Nu till att söka garn… Ett litet tjockare för rundstickan och den enkla halsduken och så bomullsgarn för en disktrasa där vi kan öva på grunderna. Sätta upp maskor, räta maskor, aviga maskor och så småningom maska av. Däremellan säkert också plocka upp ngn tappad maska. Däremot har jag märkt att bambustickor håller garnet bättre också, så det är svårare att tappa maskor.

Detta skall onekligen bli riktigt roligt. Nu är det bara för mig att vänta för henne att ta kontakt om när en träff med stickorna skulle passa. Jag lär uppdatera er hur detta nya äventyr går, so stay tuned….

Don’t you worry. I’ll set you up…sade jag åt den Goda väninnan och inhandlade en del förnödenheter i stickväg….

2 kommentarer

  1. Det kommer säkert att gå jättebra och det måste kännas tryggt att ha experthjälp att tillgå. Att ha någon att fråga eller någon som visar även om man kan hitta många instruktionsfilmer på nätet.

    Önskar en god torsdag nu!

    Gillad av 1 person

    1. Det skall bli riktigt roligt att träffas över stickningen. Vi är goda vänner sedan länge så det skall bli hur kul som helst vare sig vi stickar eller inte. tack. Torsdagen har jag inget att klaga över.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.