Vårröjning…

Publicerad av

Solen lyste härligt denna tisdag innan nästa snöstorm annalkas. Under dagen slog den till i den västra delen av staten och skall sakta men säkert ta sig över resten av Minnesota också vartefter veckan lider. Det varnas redan för en hel del extra cm med denna vita vara som vi sett så många cm av redan denna vinter.

Efter en mycket nödvändig klippning på eftermiddagen kom jag hem och tog tag i en röjning och städning som jag har skjutit upp alldeles för länge. Barnens leksaker. Själva har de valt ut vad de ville spara och behålla och nu var det då mammans tur att ta tag i resten. Ett jobb som varit så lätt att skjuta upp, men eftersom vi har ett renoveringsprojekt på kommande i vår var det alldeles nödvändigt att få detta gjort.

Dessutom skulle det passa alldeles utmärkt att ta tag i röjningen denna tisdag eftersom Maken hade ett nytt recept som han ville prova. Det är sällan han är hemma i tid från jobbet att stå för middagen, men idag råkade det sig så. Alltså fanns det inga som helst ursäkter för mig att inte ta tag i detta röjande…

Ner i källaren gick jag. Med dammtrasa och dammsugare i högsta hugg. Till den välbekanta hyllan som tjänat som mellanvägg och som samtidigt hållit barnens leksaker. Denna hylla har de senaste åren varit skuffad till väggen, men i och med den kommande renoveringen, behövde hyllan städas av och monteras ner.

Det var en hel del som skulle gås igenom… Kläder, dockor, leksaker i övrigt mm, mm.

Danskläder från åren flickorna var med i jazz, balett och lyrisk dans.

Städningen gick förvånansvärt bra sedan jag äntligen kom igång. Foton skickades till ungdomarna på sina håll och de svarade rappt till den städande mamman om/vad som fick och inte fick ges bort.

Att gå till dukat bord mitt i städningen var väldigt lyxigt! Maken testade ett nytt vegetariskt recept på stekt ris och det var verkligen gott. Morötter, broccoli, ärter, tofu, ägg, gul lök, salladslök, poblano paprikor, vitlök, tofu, sojasås tillsammans med riset blev riktigt gott och som sagt ett välkommet avbrott. Eftersom han kokade tog jag hand om disken efteråt och sedan fortsatte röjningen. Ngn timme senare var jag så pass långt att Maken kunde montera ner hyllan.

Ni känner säkert igen stilen. Ett känt, svenskt möbelmärke på denna hylla och bra har den tjänat oss under alla dessa år.

Det tog inte länge förrän hyllan åter var klar att packas platt i en låda. Precis som då den först kom från hem till oss från den blåvita affären….

Nu är det kväller och en trött mamma sitter med ett gott glas vitt och en fullastad bil. Imorgon, innan snön anländer, går färden till loppis. Dit doneras alla leksakerna och förhoppningsvis hittar de nya hem så småningom. Lite som i Toy Story filmerna….

En bil kommer lastad med leksaker mm….

8 kommentarer

 1. Så skönt att få rensat ut en hel del. Samtidigt så vill man ju spara vissa saker och jag kan ångra att vissa leksaker inte finns kvar. Tilltalande att få sätta sig till dukat bord och maten brukar alltid smaka extra bra då tycker jag.

  Trevlig onsdag!

  Gillad av 1 person

  1. Jo alldeles riktigt. En del blev definitivt sparat. Favoriter som både barnen och vi vuxna hade. Och visst svider det lite…. Trots att vi inte vill gå tillbaka till småbarnsåren…
   God fortsättning på onsdagen hos dig med!

   Gillad av 1 person

 2. Det är roligt då man äntligen kommer igång. Jag borde ta tag i detta projekt snart också. Roligt när det är gjort sen .
  Vad skall ni hitta på för renoveringsprojekt i vår?
  Dukat bord är inte illa!

  Gillad av 1 person

  1. Dukat bord är verkligen lyxigt! Ett stort, nödvändigt röjgningsprojekt som nu är gjort och nu kan total renoveringen av källaren få sin början bara vi får bort denna snö… det lär att ett tag till. Vi har lovats mera snö imorgon, torsdag…. ( helt enkelt lättare att ha folk här som springer in och ut om snön är borta, så vi väljer med flit att vänta med projektet.) ( Du är uppe i ottan, men tack för kommentarerna!)

   Gilla

  1. Det är definitivt ngt med våren och vårvintern att man vill röja och städa bort.
   Dock var denna röjning en som jag hade skjutit upp ett bra tag och äntligen tog mig an. Känns skönt sedan att ha det hela gjort. 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.