Motivationen åter på topp

Publicerad av

Tränarna Cody och Emma ledde kvällens träningspass från Peloton studion i New York City. Vi var runt 1 500 medlemmar som deltog världen över. Verkligen häftigt! Dessutom var musiken mycket bra och ledarna, som alltid, mycket bra!

Jag missade förmiddagens träningspass som jag hade anmält mig till. Så istället blev det träning på kvällen. Gick bra det med, men jag föredrar att få det hela undanstökat på förmiddagen om det bara går.

Jag har haft en aning svårt att motivera mig för träning på sistone och har försökt varva cyklingen med promenader, Barre träning m.m. Däremot fick jag en mycket bra spark i baken igår kväll när jag stötte på en väninnna som jag inte sett på år och dagar. Hon är några år äldre än jag är gissar jag eftersom henens äldsta son snart är 30. Alltså gissar jag på runt 55, kanske 56 år….? Hon berättade att hon fortfarande jobbar med barn, men numera jobbar hon med ungdomar. Av den enkla anledningen att hon inte längre orkar springa och att hon inte kommer sig ner till golvet…! Med dessa fraser lät hon så mycket äldre än mig.

Samtidigt som jag åter tänker på hur viktigt det är att så mycket som möjligt hålla kroppen i skick ju äldre vi blir. Röra på oss. Promenera, öva stabilitet och träna rygg-och magmuskler. Sätta sig ner på stolen utan att ta i sig. Stiga upp från stolen. utan att ta stöd i ngt. Det behöver inte vara hårdträning,. Men det behöver aktiveras, promeneras, joggas osv dagligen. Se till att kroppen är i skick helt enkelt. Så långt det går. Om du riktigt vill ta tag i barndomens kullerbyttor igen, men gör det varligt. Styrketräning är också bra. Om du inte har vikter hemma, använd konservburkar! Går mycket bra. Vikterna behöver inte vara tunga, men musklerna mår utmärkt av lite arbete. Dagligen. Ngt gym behövs inte heller. Hitta på dina egna övningar med vikterna eller sök upp på Youtube. Det finns liksom inte ngn ursäkt riktigt att inte ta tag i ngn form av styrketräning eftersom nätet erbjuder sgs allt!

Heja oss och lycka till!

9 kommentarer

 1. Helt rätt tänkt! Ju äldre vi blir desto viktigare är det med rörelse och motion. Man behöver inte hänga på gym hela tiden men det är viktigt att vara igång. Jag ser fram emot att få hem vår spinningcykel för nu har Husse äntligen börjat städa ut i skräprummet vilket var på tiden.

  Önskar en fin andra adventshelg!

  Gillad av 1 person

 2. Hej! Har läst din blogg i flera år nu, men lämnar sällan, om någonsin, kommentarer. Du skriver så trevligt och jag tänker alltid att jag kunde lämna ett litet spår efter mig, men kommer mig inte för. Tack för trevlig blogg att följa! Hoppas du fortsätter skriva länge än.

  Visst är det så enkelt att med små justeringar hjälpa kroppen att orka. Jag närmar mig 40 nu, och har insett att åldern inte betyder någonting när det kommer till vad kroppen kan och orkar. Man kanske behöver mera återhämtning, men man kan bli starkare och smidigare hela tiden, bara man tar tag i det!

  Gillad av 2 personer

  1. Nämen vad glad jag blir och tack för kommentaren! Det är roligt med feedback för oss som bloggar, så kommentera gärna igen! 😊
   Och ja, yngre blir vi ju inte… att jag är gift med läkare som ser både det ena och det andra gör ju att han vill att vi i familjen försöker hålla oss i skicka. Han ser ju vad som händer då folk INTE gör det. Vad fetma leder till bla…. Inte alla kan vara trådsmala, men vi kan alla hjälpa oss själva genom att röra på oss och äta vettigt. Så vi försöker! 😃

   Gilla

 3. Jag är också glad att jag är i gång med mina dagliga promenader, även om de inte blir långa. 20-40 minuter varje dag, 2600-5000 steg, varierar som du vet. Men huvudsaken ÄR att vi rör på oss, såsom du skriver. Försöker hålla balans och muskler i skick.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.