Höstgöra en solig och varm (sommar)dag

Publicerad av

Då hösten åter svänger och gör sina tvära kast och bjuder på 24 graders värme, finns det en hel del att ta hand om, så vi började direkt imorse….

… med att få gräsmattans bevattningssystem urblåst innan vintern. Mycket viktigt att få detta omhändertaget varje höst så att vatten inte ligger och fryser till is i slangarna under gräsmattan och förstör hela systemet.

…trädgårdslandet rensades ur och jag gjorde äntligen slag i saken och grävde upp jordgubbsplantorna som jag haft i kanske fem år nu. De producerade söta och goda jordgubbar visserligen, men de var pyttesmå och ibland bildades endast kartor. Tanken är att jag nästa vår skall inhandla nya och fråga mig fram i trädgårdsaffären om vilken sorts jordgubbar de har som producerar stora och goda gubbar.

… en Lilly höll noga koll på vad Matte höll på med när hon rensade trädgårdslandet inför vintern.

… sist, men inte minst fick Maken en del av julbelysningen hängd. Nejdå, lugn bara lugn, den är inte påslagen. Dock klar att tända i slutet på november efter tacksägelsedagen och just före första advent, inte förr.

3 kommentarer

 1. Så skönt att undan vissa saker. Vi har också bevattning i gräsmattan men firman vi har avtal med kan inte komma förrän den 29/11 så jag hoppas hösten blir mild…
  Tack för påminnelsen. Vi måste köpa en ny julbelysning i år.

  God söndag nu!

  Gillad av 1 person

  1. Oj! Det låter onekligen en smula sent att få systemet urblåst… Förhoppningsvis hålls början av vintern mild hos er….
   Var så god för påminnelsen. Det var så lite så!
   Trevlig början på veckan hos er!

   Gilla

 2. Redo för nästa årstid nu då. Skönt att få allt gjort. Inget bevattningssystem att tömma men jag måste istället se till att tömma regnvattentunnorna innan de fryser allt vatten till en klump. Passar på att vattna lite extra här och var med detta vatten och sen upp och ner med tunnorna. Det blir veckans uppgift här.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.