Klar för galej!

Publicerad av

Just över timmen hade vi varit tillbaka i Förorten idag på eftermiddagen då Lillasyster och jag befann oss i en provhytt vid shoppingcentret. Det var dags att välja, prova, söka och förhoppningsvis inhandla klänning för inkommande höstdans i skolan. Om två veckor skall det ordnas sk  Homecoming dance och Lillasyster har anmält sig att hjälpa till med tillställningen tillsammans med flera av kompisarna. Mycket bra, men då behövs en klänning.

Hon visste vilken affär hon ville besöka. En kompis vars bekanta äger denna affär och hon ville understöda den. Helt rätt. Bättre än ngn kedja, naturligtvis. Alltså åkte vi till denna hippa ungdomsaffär där sgs alla kläder var kortkorta shorts, avskurna toppar, trasiga jeans och smala små klänningar a la nattlinne! Inte ngn affär för mamma i snart 50 årsåldern, men jag skulle ju inte handla där heller utan vara smakråd och betala för kalaset.

Nu måste jag säga att Lillasyster har bra smak i kläder och hon vet som klär henne och inte klär henne. Hon provade flera olika klänningar och kom till slut fram till ett beslut. Ett vinrött fodral som klär henne alldeles utmärkt!

Skor behöver vi inte ens inhandla eftersom de redan är inköpta. Inget högklackat här inte utan numera är det Converse som är inne, även med finkläder, och dylika inhandlades för en vecka sedan. Bekvämt och bra och detta handlar ju naturligtvis igen om en generationssak.

Hem kom vi med med klänning och en mycket nöjd tonåring. Imorgon, tisdag börjar åk 9 och gymnasiet ….

Förra helgen inhandlades Converse….
Denna måndag inhandlades klänning för dansen om ett par veckor….

6 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.