Nu har vi ljus, här i vårt hus….

Publicerad av

… julen är kommen, hopp-faderallan-laaaa! Glädjen är stor, syster och bror, syster och broooooor….!

Åtminstone om man skall tro vår matbutik några kvarter från oss. Det finns en restaurangdel på denna matbutik som nu åter är öppen. Naturligtivs stängdes den och stolar och bord staplades undan under den värsta pandemin, men nu är då allting öppet igen. Det finns flera olika slags diskar med olika sorters mat därifrån man kan inhandla färdiggjord, varm mat åt sig. Sedan sätta sig ner vid valt bord och njuta av…julgranen?? I slutet på augusti?

Alltså pumpor här och var kan jag förstå även om Halloween känns långt borta, men det skall ju säjas grejer och kunder skall påminnas om kommande högtider och fester, men julen… Nja…! Kan nog inte säga att jag riktigt håller med där… Alltså även hos oss är julen för det mesta vit och vi har rejält kyligt, men idag hade vi ljuvliga 26 grader varmt, alla löv på träden är ännu gröna och vi klipper gräset en gång per vecka. Till och med områdets tre simbassänger är ännu öppna till slutet av nästa helg och skolorna har ännu sommarlov i några dagar till….

Mean tja, om man nu så tycker kanske man borde börja baka pepparkakor, blanda till den goda äggtoddyn och varför inte en sats julglögg när vi ändå är igång… Julskinka kanske till och med…? Läsa julevangeliet högt också ör att riktigt skapa den där varma julstämningen?

Nej, jag tycker vi väntar. Åtminstone tills löven på träden ändrat färg…. Eller?

12 kommentarer

 1. Usch, alldeles för tidigt! Här finns också speciella tyska julkakor redan i vissa affärer men ännu har jag inte sett några julprydnader eller julgranar. Jag tycker de börjar julpynta tidigare för varje år och när julen äntligen kommer har många redan blivit less på alla ljus och prydnadssaker 😉

  Gillad av 1 person

 2. Ou no ! Helt otroligt.
  Det tar ju udden av det mysiga och trevliga kring julen om man skall titta på julgranen i 4 månader framåt.
  Nej, nej. En sak i taget.

  😊

  Gillad av 1 person

 3. På tok för tidigt och var sak har sin tid. Först i slutet av november tycker jag det är dags men här brukar butikerna börja i mitten av oktober… Än har vi sommar 😀

  Trevlig tisdag!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.