Sex månader senare….

Publicerad av

… på dagen idag den 16.5. . Den 16.11 steg jag på vågen och fick det bekräftat som jag vetat länge, men inte velat ta tag i. Ni vet ju vad som sägs. Om en drogmissbrukare inte vill bli frisk själv, finns inget eller ingen som förmår hjälpa.. Likadant är det nog med med andra mål här i livet. Vill man inte, har man inte motivationen, går det bara inte. Spelar ingen roll fast hur mycket folk tjatar på en.

Ingen tjatade på mig. Jag tjatade däremot på mig själv inombords, men fick ändå inte ihop tillräckligt med motivation för att komma igång. En vacker dag i november steg jag då på vågen och det gick inte längre att blunda för ett alldeles nödvändigt beslut. Det var dags att sluta äta pandemi gott och börja banta. Jag är kort i rocken och med ett BMI på nästan 35 var det alldeles hutlöst för mycket. Att jag nyligen också hade köpt nya jeans i en större storlek hjälpte också att komma igång.

Nu sex månader senare och med facit på hand, är jag mer än nöjd. Jag loggar dagligen allt jag äter och mitt BMI är fortfarande en aning för högt. Nu ligger det däremot på 27.5, men är alltså långt mycket bättre än vad det var för ett halvt år sedan. Jag har gått ner fyra storlekar ( amerikanska storlekar är olika de europeiska) och nästan 16 kg! Viktnedgången var, som sagt alldeles nödvändig för den fysiska, men också den psykiska hälsan. Jag mår bättre helt enkelt i både kropp och knopp. Ännu vill jag gå ner ett par kilon, men börjar närma mig målet. Jag stressar inte längre över hur fort den resterande vikten kommer bort utan istället är jag glad och nöjd då viktkurvan fortsätter att peka nedåt. Sakta men säkert. Det tog ju ett tag att gå upp i vikt. Det måste väl få ta ett tag att gå nedåt i vikt också, eller hur?

Den dagliga träningen har onekligen hjälpt, men denna träning började jag med redan då vi först köpte Peloton träningscykeln. Konditionen var visserligen bra till följd av detta, men ngn vikt kom inte bort. Det var nog kombinationen med att äta långt mycket mindre och daglig träning som gjorde susen. Inga mirakel piller. Svett och tårar helt enkelt. ( nja, egentligen inga tårar.)

Jag inspirerade också Maken och Sonen som hängde med de också. Naturligtivs tog det ingen tid alls för Sonen att gå ner den vikt hade behövde få bort. ( Han är ju trots allt 18 med otrolig ämnesomsättning) . Maken och jag kämpade på sida vid sida och sporrade varandra. Han har nu gått ned de 10 extra kilon han hade. Jag fortsätter dock….

Jag hade lite förlikat mig med tanken att jag befinner mig i medelåldern och är kvinna och därför är det mitt öde at vara överviktig. Nu har jag ju sett att så inte är fallet. Man råder nog helt själv över sin egen kropp och sina egna val. Vill man, så kan man och jag är, som sagt, men är nöjd!

Det har blivit en del timmar och kilometrar på Peloton cykeln…. Däremot är det nog kombinationen kalorier och träning som har gjort susen.

2 kommentarer

 1. Bra jobbat 👍🏻 Jag försöker sporta 4ggr i veckan och äta mestadels nyttigt. Jag är inte överviktig men jag märker nog hur mycket svårare det är att behålla vikten när man blir äldre 😉. Samtidigt som jag försöker tänka på att livet är kort och att jag nog får unna mig goda saker! 😋
  Vet även att jag borde minska i med att dricka t.ex. vin, men det är ju så trevligt att dricka vin i goda vänners sällskap eller ute på terrassen är vädret tillåter 😉. När jag vet att vi har chips i skåpet så bara måste jag äta upp det – om jag inte köper dessa chipspåsar eller godis, så kan jag vara bra utan…

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag är nöjd! Ni blir det att tag i att hålla vikten nere…. Lättare sagt än gjort! 🥹
   Här i USA är det sockret som spökar. Amerikaner älskar söt mat. Det finns mängder socker i allt: bröd, yoghurt, goda efterrätter ( specialister på efterrätt är de!) etc. Det finns alternativ, men man får helt enkelt söka sig fram till livsmedel med mindre tillsatt socker.
   Jo men visst är det svårare att hålla vikten där den borde vara. Vi får helt enkelt kämpa vidare och undvika allt för mycket ’unnande’! 😂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.