Raderar och funderar denna skärtorsdagskväll

Publicerad av

Bloggen är full. Eller den VAR full. Efter timmar vid lilla datorn finns det åter lite utrymme…. Och jag står i valet och kvalet. Raderar jag mina skriverier och börjar om på nytt på denna blogg? Hittills har jag raderat en hel massa inlägg och bilder, men hela bloggen från 2012? Eller uppgraderar jag till mera utrymme och betalar en större summa? Eller börjar jag på en ny gratis blogg med annat namn, trots att jag använt Från andra sidan Potten på min blogg sedan jag började blogga för hela 15 år sedan ( i höst) på Bloggen.fi som fanns då?

Det är roligt att blogga, men om sanningen skall fram börjar intresset svalna och det känns lite ensidigt. Mest tror jag för att det ju faktiskt inte händer så mycket i vardagen, men också för att jag vet att folk läser, men få kommenterar. ( Tack till er som kommenterar!)

Dessutom skriver jag inte så detaljerat som jag vill och lämnar med flit bort namn, eftersom bloggen inte är privat. Alltså funderar jag på att helt övergå till den gamla goda tiden med papper/dagböcker och penna.

Hur gör ni andra bloggare? Råd emottages gärna.

20 kommentarer

 1. Jag satt i samma sits förra året med min gamla blogg som jag hade 2009-2021 som jag hade använt upp allt på paketet personal o ville inte utöka till nästa snäpp o då få ytterligare kapacitet, därför startade jag min nuvarande, som dessvärre nu börjar ta slut den med. SUCK o skall jag betala för 2 bloggar så kan jag ju lika väl gå tillbaka o betala dubbelt för min gamla. Bloggandet idag är ju bra olikt not när jag började. Hjärtekrossande o singel till lycklig 2samhet idag. Kanske tråkigare men ack så mer harmoniskt idag 😄

  Gillad av 1 person

  1. Tack för de funderingarna!
   Det verkar finnas ett intresse ändå att följa livet här på andra sidan Potten och några bra idéer har jag fått! Det är det som jag tycker är så kul med en blogg. Kommentarer och respons. 😀
   Roligt att även ditt liv ’ordnat upp sig’ till ngt trevligt. Och din nya ljus hobby är kul att följa! 😀

   Gilla

 2. Oj, skulle jag vara du skulle jag inte radera. Det är ju nostalgi! 😀
  Lite som en dagbok men som andra också skriver i.
  Jag läser ju gärna din blogg och följer sig i din vardag.

  Glad påsk till er alla!

  Gillad av 2 personer

  1. Jo du har hängt med länge Monica! Du borde få ngt slags ’läsar och kommentator ’pris!
   Tack för alla tankar och funderingar! När lägger du igång egen blogg? 😉
   Allt som jag raderar är gammalt och mest mat bilder. Inget viktigt egentligen. Och inget under detta år. 😀

   Gilla

 3. Go morron . Jaaha , nu hat även du ko mit till den där utrymmes brist platsen .
  Ja det är roligt att blogga . Och alternativet att sluta finns inte med här . Det är nog att välja mellan flera ANDRA alternativ . Uppgradera, radera gamla inlägg ( vilket ochså är synd att måsta göra ) eller att helt börja på nytt .Och det där med namn och annat som du utelämnat så kan det finnas en möjlighet till iåsta inlägg så bara några har tillträde till eller en hel blogg som blir låskodad .. och så ett alternativ som jag inte längre minns vad det var . Ja det var den möjligheten som inte längre finns möjlighet till 😎annars får du välja mellan flera alternativ .

  Gillad av 1 person

  1. Jo detta tål att funderas på…. Fått några goda råd och det är bra!
   Får fundera vidare….. verkar som om det finns ett litet intresse ändå för vardagen här hos oss på andra sidan Potten….. 🤔
   Raderat en hel del har jag gjort, men inget som nyligen producerats.

   Gilla

 4. Jag läser gärna din blogg! 😊 Vi har barn i samma ålder och vi är båda utflugna från Österbotten redan i unga år så det är intressant att följa dig och din familj! Själv har jag aldrig haft någon blogg och kan nog också förstå att det blir lite enformigt ibland. Ska bli bättre på att kommentera 😉…

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din kommentar och för många andra kommentarer! 😀
   Skulle vara kul att läsa om livet hos dig! Börjar du blogga blir jag din första stamgäst! ( bra sätt att upprätthålla svenskan som rätt lätt blir rostig! Som du säkert märkt!)

   Gilla

 5. Starta en ny wordpressblogg och kalla den ”Från andra sidan Potten 2”. Länka sedan från din gamla till den nya. Så har jag noterat att en del gör. Ett alternativ är att köpa till mer utrymme för att ha allt samlat. Själv har jag noterat att det inte är inläggen som tar så står plats utan det är för stora bilder. Sedan är den avgörande frågan ändå om du vill fortsätta att blogga och det kan bara du själv svara på. Pappersdagböcker är inget för mig tyvärr och dessutom så gillar jag responsen man får genom kommentarerna.

  Önskar en fin långfredag!

  Gillad av 2 personer

  1. Tack för den fina idén! Skall absolut fundera på saken… börja på ny blogg och länka till den gamla har jag sett att andra också gör.
   Jo responsen är kul! 😃

   Gilla

 6. Svåra frågor! Jag vet inte när jag kommer att få det där meddelandet.
  Alltid kan man ju starta en ny gratisblogg, men det skulle inte kännas som samma, inte för mig i alla fall.
  Jag betalar ungefär 100 euro i året för den blogg jag nu har och har inte tänkt på att kapaciteten kan ta slut, men det kommer säkert meddelande därom i så fall. Jag gör alltid bilderna ganska ”små” för att de inte ska ta utrymme, alltså så att de är runt 2-3 Mb.

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag betalar samma summa för samma kapacitet. Nu är den bloggen sgs full. Är lite tveksam om jag skall köpa mera utrymme, börja en ny gratis blogg, radera denna eller helt enkelt sluta….. ?Dock sitter skrivklådan i….. att göra bilderna små låter klokt. Det skall jag absolut göra i fortsättningen också. Det är ju de som tar upp utrymme.

   Gilla

 7. Här är en trogen läsare som dock aldrig kommenterar, men nu är det verkligen dags 🙂 Har följt din blogg sedan bloggen.fi (2007/2008?) helt enkelt av den orsaken att jag finner det så intressant hur det vardagliga livet ser ut på andra sidan potten. Bor själv i Österbotten. Hoppas du inte slutar blogga!

  Trevlig påsk!

  Gillad av 2 personer

  1. Trevlig påsk till dig med och tack för din första kommentar! Du har hängt med (i bakgrunden ) länge!
   Jo du har rätt. Jag började blogga på 2007 med en Lillasyster i magen och nu är hon 14! Åren går….
   Och jag funderar vidare här över påskhelgen över bloggens vara eller inte vara…..🤔

   Gilla

 8. Jag bloggar inte själv och kan inte ge praktiska råd. Däremot tycker jag om att läsa ! Numera följer jag inte många bloggar . Har blivit så ” kräsen ” 😉. Men jag har tyckt om att läsa vad du skriver. Intrssant att läsa om vardagen i ditt nya, stora hemland. Och så tror jag att vi i mycket har lika värderingar ( tron, familjen, människovärdet….). Men tyvärr är jag dålig på att kommentera. Tänker ofta att jag borde skriva, men så bara lämnar det. God fortsättning på påskhelgen ! Och som du förstår: fortsätter jag gärna att läsa .

  Gillad av 1 person

  1. Tack för din trevliga och uppmuntrande kommentar! Och tack för fortsatt intresse för vår högst normala vardag. Det verkar finans ett intresse så där lite allmänt, så det lutar nog åt att jag i ngn mån fortsätter skriva. Om än kanske inte lika ofta….. Återstår att se….

   Gilla

 9. Hej! Tycker om att få läsa om livet på andra sidan potten. Hoppas verkligen att du fortsätter. Jag kommnenterar inte ofta på bloggar har svårt att få ihop orden.

  Gillad av 1 person

 10. Är det bilder som tar för mycket utrymme? Kanske du kan lägga upp bilder med mindre utrymme? Jag har ändrat storleken på mina bilder på min blogg, från det är över 1000 till någonstans 800 eller mindre.

  Jag hoppas att du får hjälp. Det är synd att ta bort en blogg, som man trivs och bloggat så länge. Jag har haft min wordpress sen 2012, innan dess hade jag blogger / blogspot. 2009-2012- Men min förra blogg var så mycket krångel, så jag flyttade över till WordPress istället. 🙂

  Gillad av 1 person

  1. Hej och ta tack för din kommentar!
   Jag kollade bilderna- de är inte onödigt stora. Dock bildas förstås mera utrymme om jag raderar bilderna än om jag raderar hela blogg inlägg.
   Jag går mycket sällan bakåt i bloggen och läser plus att de foton jag raderat är endast ’onödiga bilder’ som mat bilder, blommor o dyl.
   Att WordPress är smidigt kan jag bara hålla med om. Sällan portalen krånglar!
   Och välkommen till min ’vardag’! 😊

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.