Barnsligt lätt! Jo faktiskt!

Publicerad av
Den automatiska kassan där jag betalar för mina inköp….

Använder ni dessa maskiner? Om ni gör, varför? Varför inte?

Jag har nämligen länge och väl varit motståndare mot allt vad automatiserade kassaapparater heter! Testade några ggr för flera år sedan och det blev jämnt bara fel. . Alltid krånglade ngt och det var liksom inte ngn vits att ens försöka. Jag blev bara trött och irriterad på eländet…. Maken hade en smula roligt åt mig eftersom han använder dem sgs överallt då han shoppar. I matbutiken, i byggaffären ( hans godisaffär) osv.

Det var Sonens Flickvän som övertygade mig om att försöka. Jag handlar oftast mitt under dagen då det ändå är få kunder i affären. Flickvännen menade att det skulle ju nog vara bra att testa just då eftersom det är lugnt i affären och om ngt går på tok, kommer hjälpen snabbt.

Sagt och gjort. Jag tog henne på orden och testade för ngn vecka sedan…. och går nog aldrig tillbaka till att stå i långa köer! Detta var ju oerhört lätt! Bara att scanna produkterna, väga frukt och grönsaker, lyssna på talande maskin och skulle det vara ngt problem, kommer en ung och hjälpsam expedit framspringande med kunskap.

Dessutom får jag packa mina egna väskor i lugn och ro. Ingen som frågar om jag vill ha köttet inpackat i en plastpåse, då det redan säljs i plast. Helt onödigt. Ingen som packar mina ägg i plast heller. Bara mina egna tygväskor som jag använder om och om igen och som inte är smittade med Covid! ( När pandemin slog till fick man inte längre ta med sina egna väskor till affären, utan allt packades av expediten i plast eller papperspåsar. Sedan ett bra tag tillbaka får man ha med sina egna väskor igen. Dock finns det fortfarande expediter som tror att de kan få Covid av mina väskor… Suck!)

Enkelt faktiskt. Precis som Flickvännen hade sagt. ( detta är matbutiken som hon och Sonen båda jobbade vid då de träffades och intresse uppstod.)

Nöjd tog jag mitt kvitto. Lade ner det i en av väskorna i kundvagnen och stegade ut i kölden…. (-17 C)

Tillbaka ute vid bilen utanför mataffären och kaffefiltret får komma av ansiktet igen… ( matbutiken där jag normalt handlar i bakgrunden.)

10 kommentarer

 1. Go morron ! Jo då jag använder dem för det mesta . Smidigt och lätt . Eftersom jag inte handlar varken alkohol eller tobak så klarar jag mig på en sån maskin .I mindre butiker eller npgra får man inte använda den kassan vid alkohol produkter. Smidigt, lätt och för det mesta utan kö, Suveränt.

  Gillad av 1 person

  1. Likadant här. Köper du alkohol måste du gå till vanlig kassa. Gissar det är likadant med tobak, men har ingen aning faktiskt. Blir svårare och svårare att hitta tobak i affärerna. Bra! 😀

   Gilla

 2. Vi scannar alltid när det går och visst är det smidigt. Det enda som stör mig är att vår butik har avstämningar ganska så ofta så då får man packa upp allt igen. Visst förstår jag att de behöver göra kontroller men för vår del har det stämt varje gång.

  Trevlig fredag!

  Gillad av 1 person

 3. -17 men ingen snö? Eller värms p-platserna upp för att vara snöfria?
  Jag går ibland till automatiserad kassa. Där scannas bara priserna. Frukter och grönsaker vägs på annan plats i affären. Jag har också tänkt att jag vill att kassapersonalen ska ha sina jobb kvar – men som sagt, använder bägge!

  Gillad av 1 person

  1. Jodå. Parkeringarna värms upp under vintern för att vara snöfria. Dock inte med ngt invecklat värmesystem, utan av solen! Vi ligger så långt söderut att solens strålar värmer upp asfalten även på vintern och snön smälter där det finns asfalt som värmer upp. Speciellt nu i februari märks det att våren ligger kring hörnet. 😃

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.