På byxjakt

Publicerad av

Trots det vackra söndagsvädret gav jag mig iväg på byxjakt denna eftermiddag. En av affärerna där jag vanligtvis hittar kläder åt mig hade en tre dagars rea och dit begav jag mig.

Väl framkommen var det uppenbart att det var rea på gång. Kan inte direkt påstå att det var proppfullt i affären, men för att vara en vacker eftermiddag på helgen med nästan tjugo grader varmt i oktober, var det en hel del folk i rörelse.

Jag beslöt mig för att ta god tid på mig och riktigt söka länge och väl. Hittade flera par byxor som jag ville prova. Behövde både jeans och lite snyggare byxor. Hade till slut 7 stycken par som jag ville prova och gick till provhytten. Som var stängd!

Sökte upp en annan med famnen full av byxor eftersom jag inte ens hade tänkt på den geniala tanken att ta en kundvagn. Hittade en annan provhytt bland klänningarna, men den var också stängd. Åtminstone fanns det en lapp på dörren som hänvisade till provhytten på ungdomsavdelningen som var öppen. Denna affär, precis som alla andra affärer, har otrolig personalbrist till följd av pandemin. Därav troligen endast ett ställe med öppna provhytter istället för alla tre.

Jag hittade, efter många om och men, en öppen provhytt.

Efter att jag provat de sju paren bestämde jag mig för tre stycken. Två par jeans och ett par finbyxor. Nya strumpor hamnade också i högen som skulle komma hem med mig. Nu gällde de att hitta en öppen kassa. för jag gissade att affären ändå ville ha betalt….

Nu blev det då en utmaning att hitta en kassa som var öppen. Hittade en ganska direkt, men kön var väldigt lång och en äldre dam som betjänade i denna kassa verkade vara allt annat än snabb. Jag gick tvärs igenom den andra våningen till den andra kassan, men eftersom den var stängd, förklarade det ju varför kön var så lång vid den första kassan. Genialt beslöt jag mig att ta rulltrappan ner till den första våningen där underkläder och barnkläder såldes och gick direkt fram till kassan där… som var stängd! Däremot fanns en skylt uppsatt som hänvisade kunder att bege sig till kassan där man normalt returnerar varor och betalar där. Jaha, iväg trippade jag åter med mina byxor och strumpor även om jag vide detta laget började bli en aning irriterad.

Hittade kassan långt bak i affären med en ung pojke som betjänade. Något år äldre än Sonen gissade jag. Kön var inte så förfärligt lång heller. Endast två personer framför mig. Till all lycka visade det sig att pojken var snabb och kunnig och efter allt travande genom affären var det skönt att få mina byxor betalda, inlagda i påse och sedan kunde jag äntligen gå ut i solskenet! Ngn användning för byxorna lär jag knappast få ännu. Det varma höstvädret fortsätter efter en paus på några dagar…

4 kommentarer

  1. Grattis till nya byxorna! Så skönt att få det avklarat. Dock borde man inte behöva leta efter en provhytt men är det personalbrist så är det. Skönt att det var en kompetent person i kassan i alla fall.

    Ha en bra start på den nya veckan!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.