Lördagsbesvikelse= (Hämt)pizza lördag

Publicerad av

Lördagen gick i regnets tecken, fantastiskt! Så gott som hela eftermiddagen spillde det våta ner. Det som mig veterligen kallas regn och som vi sett så lite av sedan i maj.

Den numera gula och mycket glesa korstönen njöt säkert lika mycket av regnet som all annan växtlighet.

Lördagseftermiddagen blev inte alls som vi hade tänkt oss. Lillasyster hade en klippning inbokad. Då vi kom fram till friseringssalongen var den stängd. Trots att hon hade fått meddelande via SMS tidigare i veckan att hon hade tid denna lördag. Märkligt minsann. Mor i huset ringde och lämnade ett artigt men mycket kort meddelande på telefonsvararen. Vi lär väl höra på måndagen vilken ursäkten var där…

En mycket besviken Lillasyster gick efter hemkomst tillbaka upp i sitt rum. Hon hade sett fram emot tvätt, hår/huvudmassage, klippning och sedan torkning av frisyren och nu blev det inget av med den saken. Mamman i huset tyckte hon behövde lite plåster på såren och frågade vad hon ville ha till kvällsmat denna regniga lördag och svaret kom direkt: italiensk pizza.

En del av menyn vid pizzerian ( om ni läser och undrar, så är ju naturligtvis temperaturen skriven i Fahrenheit.)

Jag beställde via nätet och åkte sedan på utsatt tid att hämta hem pizzan. Den var inte riktigt klar då jag kom fram eftersom jag var tidig och jag satt en stund och väntade. Det var så härligt att se hur livlig restaurangen var igen efter Covid restriktionerna. Borden var åter på plats och flera pizzabagare stod på rad bakom disken och gjorde pizzor enligt beställningar via nätet och/eller enligt kunderna som stod i kö. Åter fick man äta i restaurangen och de populära pizzorna bakades och gräddades i en väldans hast. Det verkar som om detta populära ställe här i Förorten överlevt pandemin i alla fall.

Min pizza var utsökt!

Vi valde dock att äta hemma. Vi föredrar fortfarande att äta utomhus på resturang och i och med allt regnande var alla utemöbler vid pizzerian alldeles genomblöta. Då var det ju förstås mycket trevligare att äta hemma under tak, ute på verandan än på blöta stolar utomhus.

Lillasyster var glad och nöjd över att få sin favoritpizza och Sonen som ngn timme senare kom hem från jobbet, slukade sin pizza han med. Lördagsslutet gott, allting gott ( bokstavligen!).

7 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.