Final! Inte helt utan dramatik….

Publicerad av
Lägerdeltagarna är uppställda i kör och övar sångerna….

Sista dagen på läger. Lika hett och fuktigt som dagen före. Precis som utlovat. MÅSTE väder-förstå-sig-påarna alltid ha rätt?

Vi började den fuktiga morgonen med körsång. Lite gymnastikövningar och uppsjungning. Sedan var vi klara att riktigt börja finslipa den lilla konserten för föräldrarna och en och annan mor/farförälder som skulle ges innan den sista lägerdagen var slut.

En liten filmsnutt hade också filmats och den hade redigerats och skulle visas på den stora skärmen inne i kyrkan. Till följd av Delta varianten avråddes vi i från att ha barnen sjunga inomhus. Konserten måste alltså hållas utomhus.

Sonen sköter det tekniska med att visa den lilla filmsnutten

Många föräldrar kom för att se på vad deras barn hade jobbat med i tre dagar. Vi började inne i kyrkan för att se på den lilla filmsnutten där det klappades rytmer, barnen låtsades vara ledsna, ge ifrån sig olika ljud etc. Det var fiffigt redigerat med insatta bakgrunder och barnen tyckte det var roligt att se vad man kunde göra med tillgång till rätt teknik.

Efter att den korta filmen visats, gick vi tillbaka ut för att lyssna på vad barnen jobbat på under lägret. Barnens framförde de fyra sångerna de jobbat på de senaste tre dagarna mycket duktigt! Helt utantill med rörelser till. Teckenspråk och lite annan koreografi.

En aning dramatiskt blev det på slutet när en av de äldre pojkarna blev dålig. Kände sig illamående just som han skulle åka hemåt med sin mamma och kastade upp. Likblek under solbrännan och utan svett på pannan i 33 graders värme och klibbigt värre, hade han fått för mycket av det goda.

Några timmar efter att vi hade städat upp och jag kommit hem igen, messade jag hans mamma för att höra mig för. Jodå, , han mådde betydligt bättre och antagandet om att det var hettan hade varit helt rätt. Ett svalt bad hade tappats åt pojken och mamman hade mer eller mindre hällt i honom vätska med socker och vitaminer och vanligt hederligt vatten på det. Han hade kommit igen ganska snabbt, men av förståeliga skäl valt att hålla sig inomhus resten av dagen. Klokt tänkt av denna tioåring.

Jodå, det är varmt….

De senaste tre dagarna har vi ledare jobbat ideellt. Som tack fick jag nedanstående kökshandduk av en av huvudledarna och gissa om den värmde? Det är roligt när man är uppskattad, helt klart.

Lägret kändes kaotiskt i början, men när det kommer till kritan gick det hela mycket bra till, även om vi kunde ha haft bättre väder…. Åtminstone regnande det inte…trots att det är regn som vi så desperat behöver!

6 kommentarer

  1. Vilken fin gåva och jag förstår att du blev glad för den. Så skönt att det gick bra även sista dagen men synd om pojken som blev dålig. En klok mamma dock och skönt att det inte var så farligt. Värmen kan ställa till det.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.