Vårtecken

Publicerad av

Ett säkert vårtecken är det  då mina två orkidéer bestämmer sig för att bilda knoppar och slå ut i blom. Den här  mindre är alltid först ute, medan den andra brukar blomma under våren eller ibland på försommaren i juni.

Efter några dagar med temperaturer runt -25 igen är det skönt att ha denna lilla glada nyhet i köksfönstret. Piggar upp i kallvintern.

Dock har vi nog fått varmare väder idag, lördag och det skall  faktiskt bli ngn grad på plus ännu idag, men det är endast tidig eftermiddag ännu, så vi har inte riktigt kommit till den där plusgraden ännu. Skönt kommer det däremot att kännas.

Maken tillbringar detta lördagsdygn på jobb, Sonen  tillbringar dagen vid skolan och bygger och gör klart det sista innan vinterpremiären på nästa pjäs nästa helg. Själv har jag fått en del tvätt klar denna lördagsförmiddag, njutit av ett skönt dopp i bubbelpoolen och bytt lakan i sängar och tvättar nu dem. Lite intagande av mat härnäst innan jag åker  till affären. Sällan jag handlar mat o.dyl på helgerna, det kommer nog säkert at vara alldeles fullt med folk, men jag lär väl överleva.

Trevlig fortsättning på lördagen kära läsare och bloggare!

4 kommentarer

 1. Väldigt fin orkide du har . Jag kan inte sköta dessa blommor alls. De dör för att aldrig blomma igen. Jag har provat så många och haft dem längre och på olika platser samt testat alla trick för att vattna dem men resultatet blir alltid död ….jag har dessvärre gett upp . får njuta av andras vackra orkideer istället.

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag har 2 som båda mår bra och blommar årligen. Orkidéer är ju parasiter egentligen och växer på andra träd, bl.a i Hawai’i. De blommar endast 1 gång/år, men då flera veckor i gången.
   Mina står i mitt köksfönster som vätter mot norr och trivs bra där. Jag vattnar dem varannan vecka och låter dem stå i vattnet i krukan ( jag fyller hela krukan med vatten) i 15 min innan jag häller bort det. Bladen sprayar jag med vattenflaska. De kan ju se döda ut resten av året då de inte blommar, men är nog egentligen ganska svåra att ta död på eftersom de är parasiter. Försök igen. Gissar nog du lyckas. De är inte svårskötta! 😃

   Gillad av 1 person

   1. alla mina orkideer har tyvärr varit svårflörtade. Jag har vattnat efte konstens alla regler. även spruatat på bladen men icke…. så jag har givit upp. håller mig till fredskallan som säger till då den är törstig. Sen stiger upp då den fått vatten . Mycket tacksam variant .

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.