Kall informationskväll

Publicerad av

Brrrr! Ingen snö har vi, eller det lilla som kom i lördags har blåst bort pga de hårda vindarna. Om det skall vara -13 grader kan det lika gärna vara snö på marken, tycker ni inte?

Denna  kalla måndagskväll har jag varit till Lillasysters skola på informationskväll igen. Denna gång handlade det om lägerskolan som åk 6 åker på. Eftersom det finns en hel del elever i denna skola åker 400 elever på lägerskolan i början av januari och de resterande 400 eleverna åker i början på mars. Det är inte ngn liten operation precis. Fem bussar fulla med elever och 12-14 lärare plus 25-30 föräldrar åker med per resa! De två äldre syskonen har ju förstås också åkt då de var på sexan och tyckte det var enormt  roligt att åka.

Lägerskolan hålls under en skolvecka från måndag till fredag och bussarna tar eleverna upp till den lilla staden FINLAND i norra Minnesota. Där finns ett läger som heter Wolf Ridge och eleverna får pröva på alla möjliga aktiviteter och lära sig en massa om Minnesotas natur, kultur och historia under en intensiv skolvecka.

Egentligen behövde jag inte åka på detta informationstillfälle eftersom det egentligen ordnades för föräldrar som aldrig haft ett barn som åkt, men eftersom det var fyra år sedan senast tyckte jag att det kanske var bra att åka ändå. Det visade sig att inte mycket har ändrat på de senaste fyra åren så jag kunde nog ha stannat hemma.

Lillasyster ser fram emot resan. Tänk en hel vecka borta från mamma och pappa! Gissar att hon kanske saknar oss lite ändå under veckan…. Dock åker hon inte förrän i mars, så vi får ju vänta och se…

( Bilden blev tyvärr suddig. Min mobilkamera håller på att säga upp kontraktet är jag rädd…)

2 kommentarer

  1. Här var lägerskolan uppskattad av ett barnbarn som går klass 6. De fick vara en vecka i Lappland, Äkäslompolo tidigare i höst. Hur många invånare har staden Finland?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.