Sista tomatskörden?

Publicerad av

Två. Det är antalet tomatplantor som jag planterade i slutet på maj. OK,  tre egentligen, men den tredje skulle ge oss stora, röda tomater, men som ni kanske ser uppe till vänster i bilden, är de stora tomaterna gula.

Jag planterade alltså två plantor med körsbärstomater. Skörden som de har gett är lite otrolig faktiskt. De har också tagit över en stor del av trädgårdslandet, så pass till den grad att jag skördade potatisen för att  ge tomaterna mera utrymme. Det var dags i alla fall, så det gjorde inget, men ngn annan strategi och planering måste det bli nästa år… Får tänka efter lite där. Man lär ju sig bara man håller på gissar jag….

Måste ju nog säga att körsbärstomaterna är fantastiskt  söta och goda bara direkt ur landet. Det är nästan som att äta ur godisskålen.

Skörden som ni ser ovan plockade jag och Dottern för två dagar sedan. En av de mindre skålarna gav jag till Svärmor  och Svärfar och de var så glada över pinfärska körsbärstomater!

Imorgon, måndags skall jag gå och ta mig en titt igen och se om det finns ännu flera att plocka, men jag gissar att det börjar vara slut nu. Dock har det blivit nästan olidligt hett igen, slutspurten på sommaren, precis som det brukar vara i slutet på augusti. Tomaterna älskar ju värmen och solen, så vem vet, kanse de sätter igång och massproducerar ännu ett tag…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.