Fullspäckat schema!

Publicerad av

Denna helg har varit och farit i racerfart och man undrar lite smått om ungarna känner det på samma sätt och kommer att  orka tillbaka till sina respektive skolor i morgon, måndag…

Lördagen började hastigt och lustigt redan vid 07 tiden med att jag satte upp Dotterns hår i knut och hon sminkade sig. Sedan blev det en snabb frukost, packa den jättelika dansväskan och sedan skjutsade Maken henne till en skola en bit bort för lördagens genrep. Detta genrep skulle bli hennes tionde. Varje vår, sedan hon var fyra år har hon tagit danslektioner med en dansstudio. Det är balett, jazz och steppdans det handlar om.

Två timmar senare var det dags för mig att åka iväg med Lillan till samma genrep. Hon avslutar sitt tredje år med samma dansstudio. Hon tycker det är skoj att vara med, men är inte alls lika intresserad av detta dansande som stora syster. Det skall bli intressant att se om hon är intresserad av att fortsätta nästa år.

Frisyren som alla de äldre flickorna skulle ha för dagen
Frisyren som alla de äldre flickorna skulle ha för dagen

Vi kom fram i tid för Lillan att förena sig med sin grupp och göra sig klar att gå upp på scenen. Alla föräldrarna fick titta på och ta bilder. Nu glömde jag, i brådskan, den vanliga kameran igen, så det blir bara mobilbilder. Fast, detta är ju bättre än inget förstås.

Musiken var högljudd, men det störde inte Lillan eller Dottern. Det är ju båda två veteraner vid detta laget och ett genrep inför nästa helgs dansuppvisning är ett absolut måste. Det blir en två timmars lång show med båda döttrarna i flera danser. Lillan är med i två och Dottern… Ja, jag har ingen aning om hur många hon är med i faktiskt!

För två år sedan fick Dottern sin efterlängtade dansväska som många av dansflickorna har. Det var en dyr historia, men samtidigt måste jag säga att denna är mycket praktiskt när det kommer till att hålla reda på tio dansdräkter! Titta bara!

Dream Duffel!
Dream Duffel!
Lillan på scenen. I mitten i, för dagen, lockigt hår.
Lillan på scenen. I mitten, i för dagen, lockigt hår.
Poserande systrar, i väntan på sina nästa nummer.
Poserande systrar, i väntan på sina nästa nummer.

Det blev en lång dag och båda flickorna var trötta när vi landade hemma på seneftermiddagen.

Dock var vädret helt underbart soligt, om än inte så varmt, så Lillan böt kläder och sprang ut i solskenet med grannkompisarna! Dottern, som hade varit uppe med tuppen, valde att ta det lite lugnare och och stannade inne istället.

På kvällen blev det god middag med grannarna. Hamburgare gjorda på grillen, potatissallad och annat gott. Följaktligen kom alla i säng sent.

Detta i sin tur gjorde att jag stannade hemma med barnen i förmiddags och vi skippade den sedvanliga söndagsrutinen med gudstjänst och söndagsskola. Barnen njöt i fulla drag och bad att se på film. Jodå, det fick de!

Efter lunchen var det dags att åka igen. Den här gången på pianokonsert. varje vinter och vår håller barnens pianolärare en pianokonsert med sina elever. Både Sonen och Dottern skulle uppträda. Nu är detta inte ngt stort evenemang, 15 elever uppförde pianostycken idag, men dock lika viktigt. Båda barnen uppförde sina stycken mycket bra. Liten miss här och där, men det är väl helt okej när man sitter framför en halvfylld kyrkosal och spelar inför föräldrar och andra pianostuderande?

Stolt Son med sina välförtjänta priser efter ett lyckat första år som pianostuderande.
Stolt Son med sina välförtjänta priser efter ett lyckat första år som pianostuderande.
Dottern med sin pokal efter avslutat 7e år som pianostuderande.
Dottern med sin pokal efter avslutat 6e år som pianostuderande.

Efter konserten kom Dottern och jag hem, medan Maken och de andra två barnen fortsatte till gymet!

Kvällen avslutades med något som jag just har lärt mig riktigt bra, om jag får säga det själv, att steka plättar! Så, vi åt en lätt middag och en halv timme senare, innan det blev läggdags, bjöds det på plättkalas. Det blev en perfekt avslutning på en lyckad, men späckad helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.