Nämen, snälla nån!

Publicerad av

Varning till känsliga läsare: detta blir ett gnällinlägg. Vill man inte läsa är det fritt fram att hoppa över, naturligtvis!

Denna måndagskväll var det körkonsert vid gymnasiet och fyra av skolans sex elevkörer deltog. Ingen julkonsert dock eftersom julen inte officiellt observeras í skolan.

De senaste veckorna har vi fört Lillasysters harpa till och från gymnasiet flera ggr. Hennes musiklärare/ dirigent hade bett henne ackompanjera kören hon sjunger i på harpan . Ikväll skulle vi då får höra resultatet.

Kören kom in på scenen och radade upp sig fint på körläktaren. proffsigt, svartklädda enligt rådande konsertetikett. Lillasyster gick och satte sig vid sin harpa. Dirigenten kom in och det applåderades artigt. Alldeles knäpptyst blev det sedan i skolans auditorium och ungdomarna skulle just ta ton…. Då ringde en telefon i publiken! Naturligtvis hördes den ju högt och ljudligt i den knäpptysta salen. Nåja, alla kan glömma, trots påminnelse innan konserten började, att sätta telefonen på tyst. Det som hände därefter var lite smått otroligt faktiskt. Mannen som satt några rader bakom oss, svarade och började helt enkelt föra en konversation på sin telefon! Mitt under en konsert??

Jag gissar att vi som svängde oss om och stirrade stint på detta märkliga beteende inte var få precis! Förövaren om man så säger, reste sig och gick snabbt ut ur auditoriet. Fortfarande med telefonen fastklistrad i örat.

Uppe på scenen fortsatte Lillasyster ackompanjera kören som sjöng väldigt fint och efteråt berättade Lillasyster att hon inte hade märkt ngt från scenen. Skönt. Verkligen!

Lillasyster ackompanjerar kören sin.

Annars gick konserten riktigt bra och det märktes att alla körerna hade övat hela hösten på ibland lättare musik, men ofta svårare, klassiska verk.

Sist men inte minst uppträdde skolan kammarorkester och de äldsta eleverna. De sjöng och spelade ett verk som komponerats av en lokal kompositör. Verkligen högtravande och inte i min musiksmak. Ändå måste ungdomarnas arbete uppskattas för de var verkligen duktiga.

Gymnasiets kammarorkester och kören som består av de äldsta eleverna framför ett lokalt komponerat verk.

4 kommentarer

  1. Alla kan glömma men om man gjort det så trycker man bort samtalet och stänger av ljudet direkt. Suck säger jag bara. Det var i alla fall skönt att ungdomarna på scenen inte märkte något.
    Man kan inte tycka om all sorts musik och för högtravande är inte min grej heller. Samtidigt så ska de ha cred för sitt arbete.

    Önskar en fin tisdag!

    Gillad av 1 person

  2. Glömma kan man – jo, … men att sedan börja babbla på, tills andra bokstavligen ”stirrar ut en” från lokalen. Jag skulle ha känt mig så pinsam om min tfn börjat ringa att jag varit snabbare än blixten att stänga av den.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.