No mow May no longer

Publicerad av

Jag kunde liksom inte hålla mig två veckor till. Gräsmattan bara måste klippas och i förmiddags efter träningen tog jag tag i saken. Förhoppningsvis har alla äggs kläckt som lär finnas i gräset för jag frågade inte lov av alla småkryp…..

Denna måndag bjuder på alldeles underbart försommarväder med strålande sol, inte ett moln i sikte, värme och fågelkvitter. Helt enkelt idylliskt. Och mera idylliskt blev det ju förstås när klipparens brummande var tyst igen. Ngn enstaka bil susar förbi mot nya mål och sedan är det endast fåglarna som hörs igen. Långt borta piper och tutar det från bygget av en väg, men det är tillräckligt långt borta att det inte stör.

Vid 11 tiden i förmiddags var så gräsmattan klippt för första gånge denna säsong och den blev nog verkligen mycket snyggare. Lite som att dammsuga inomhus ni vet. Nu får den vila och så om en vecka blir det samma behandling igen.

Efter att gräsmattan fått sig sin klippning gick jag lös på rabatten framför vårt hem och rensade den rejält. Den blev verkligen mycket snyggare. Om jag nu bara kan komma mig för att rensa regelbundet så att det hålls snyggt…. Egentligen stör det mig inte nämnvärt att rensa rabatter. Ngt tunggöra är det ju inte precis. det är nog mera tanken på att rensa som stör mig. Däremot gillar jag resultatet sedan när allting är snyggt igen och de växter som har planterats i rabatten inte får slåss med en massa ogräs också.

Många av våra granar anställer hjälp med klippning av gräsmattor och rensandet av rabatter, men det tycker jag är helt onödigt.SÅ betungade är ju detta inte, men det är klart att man gör som man vill. Själva då? Hur gör ni med trädgårdsarbetet? Klipper en gång per vecka? Rensar? Anställer andra…?

Säsongens första klippning är avklarad…..

4 kommentarer

 1. Vår trädgård är inte speciellt stor så gräsklippning och rensning sköter vi själv. Det är inte jättebetungande utan man får se det som gratismotion tänker jag 😀 Visst ser hela trädgården plötsligt mycket snyggare ut när gräset är klippt och men ser resultat direkt. Det gillas alltid 😀

  Önskar en fin tisdag!

  Gillad av 1 person

 2. Beror kanske på hur stor tomt man har. Och hur mycket ork.
  Min mamma som är snart 89 år behöver ju hjälp 🙂 Själv bor jag i våningshus.
  Men om jag hade en gård skulle jag troligtvis ännu som 61 år gammal nog göra en hel del, som nyttomotion, det som är kul. Vissa tjänster skulle jag kanske köpa, om min tid och ork tog slut då jag jobbar så mycket och så lever jag ju ensam också.

  Gillad av 1 person

  1. Man måste ju helt klart prioritera själv där jo. Hos oss är det många som anställer gräsklippningstjänt, fast våra gårdar nog inte är jättestora precis. Med tanke på att vi bor i en Förort.
   Lyxen med våningshus är ju att sådant tas om hand och då kanske du har xtra tid att hjälpa din mamma.
   Mina svärföräldrar har både gräsklippning nu och snöskotttning på vintern. De är 85 och snart 89 år gamla. Städning varannan vecka unnar de sig också. Klokt! 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.