Frisk och värdig dam i sina bästa år

Publicerad av

Jo men visst! Hon var så väldigt duktig under årskontrollen idag. Var knappt nervös ens en gång! Fast är man fyllda 12 år och har besökt samma djursjukhus lika länge börjar man väl vara en aning rutinerad, eller hur?

Däremot vägrade hon alldeles blankt att stiga på vågen! Kanske inte så konstigt ändå…? Vi kvinnor pratar ju ogärna öppet om vår vikt och Lill är tydligen inget undantag.

Efter en del lirkande och dragande i kopplet fick jag henne på vågen och då satte hon sig ner direkt. Som för att säga: var det så här du ville att jag skulle sitta Matte?

Hon behövdes inte ens skämmas för sin vikt. Hon hade visserligen gått upp ngt kg sedan senaste vägning vid klippningen för några veckor sedan, men för en hunddam i sina bästa år är 23 kg inte alls fy skam.

Vi fick vänta en ganska lång stund i undersökningsrummet, men det var bara Lilly och jag, så nervositeten som trots allt hade funnits där i början, hann försvinna helt och det blev en hel del klappande och kelande innan veterinären uppenbarade sig.

Denna veterinär var, enligt Lilly helt fantastisk. Det delades ut godis med jämna mellanrum. Det tittades i ögon och så kom det en godisbit. Proceduren upprepades i öronen och åter kom det en godisbit. Hjärta och lungor lyssnades till och det tickades och andades som det skulle. Det enda som Lilly gillade mindre var när bakbenen försiktigt drogs bakåt. Hon lät veterinären känna efter och helt tydligt fanns det ngn form av artrit i dem. Inte ovanligt för en hunddam på 12 år.

Sedan skulle det vaccineras också! Hela tre stycken årliga vaccin gavs, men inte ens det verkade störa denna lugna och sansade hunddam denna kyliga vårvintereftermiddag i mars. Efter de tre injektionerna blev det blodprov dessutom, men hundgodis fortsatte att flöda och då kan man ju faktiskt stå ut med nästan vad som helst!

Med medicin i fickan för de kommande varma 6 månaderna mot bla fästingar, tre vaccin och blodprov plus undersökning fick matte punga ut med en nätt summa på USD 654!! Tur att denna avgift endast behöver betalas en gång per år!

En hunddam som tåligt väntar på att få åka hem igen medan Matte betalar räkningen….. ( kopplet hon har på sig heter “gentle lead” och fungerar som en grimma på en häst. Det är alltså inte ngn slags munkorg.)

4 kommentarer

 1. Så skönt att det blev ett bra veterinärbesök och att allt såg fint ut. Även i Sverige är veterinärkostnaderna väldigt dyra men vi har så klart en djurförsäkring. Den ersätter dock icke förebyggande vård och vaccinationer så det får vi betala helt själv.

  Gillad av 2 personer

  1. Här skulle en liknande försäkring täcka förebyggande vård men eftersom kostnaderna för dylik försäkring skulle vara like stora som vården är det liksom ingen idé om man inte har flera hundar/katter än 1-2.
   Märkligt att försäkringen hos er inte täcker förebyggande vård? Det är ju den som är både A och O.
   Ett annat tankesätt helt enkelt hos er.
   Trevlig fortsättning på fredagen!

   Gillad av 1 person

  1. Jo visserligen, men är man på årskontroll måste nog ålder och vikt diskuteras. Speciellt om ngn medicin hade behövts eftersom dosen baseras på vikten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.