Improvisation

Publicerad av

… Vi letade och letade igår. Efter kvittot till vårt trasiga kylskåp. Vi fick svar från den kontaktade firman och de bad oss i sin tur kontakta tillverkaren av detta kylskåp. För att göra detta behövdes ett kvitto… som vi inte hittade. För egen del kom jag hit till bloggen och gick igenom den. Kom ihåg att jag hade bloggat om när detta nya monster till kylskåp flyttade in hos oss. Och mycket riktigt… Efter en stunds sökande hittade jag bilderna. Helt överraskad var jag inte när det visade sig att det är ganska exakt tre år sedan vi köpte kylskåpet!

Sagt och gjort. Imorse skippade jag träningen, gjorde mig klar och körde iväg till den lokala affären där vi hade inhandlat kylskåpet. Kvinnan som hjälpte mig var fantastiskt hjälpsam och hittade kvittot i hennes datasystem direkt. Skrev ut det åt mig och meddelade att vi hade köpt detta kylskåp den 8.2 2020 och det levererades den 24e samma månad. Hon gav mig också numret till tillverkaren, sydkoreanska LG och jag tackade henne för henens rappa hjälp och åkte hemåt. Nu skulle här ringas och kontaktas LG med det snaraste!

Efter att jag hade kommit igenom den digitala sk hjälpen och svarat på alla de mer eller mindre dumma frågorna, fick jag äntligen prata med en representant för företaget. Han var mycket trevlig och hjälpsam och det var ju inte precis hans fel när han meddelade att det tidigaste de kunde skicka en reparatör till oss var om två veckor!

Jag lät nog mindre imponerad när jag förkunnade att det åtminstone är vinter, så maten hålls ju kall på andra ställen för han lovade nästan dyrt och heligt att han skulle lägga oss på ‘the cancellation list.’ Det vill säga, om kunder före oss måste, av en eller annan orsak, annullera deras service, flyttas vi uppåt på listan.

Vi får ju se hur det går med den saken, men åtminstone är vi på denna lista.

Maken var nog lika irriterad som jag, men eftersom matvarorna nu skall förvaras i åtminstone två veckor i det svala garaget, gick han ut dit och improviserade ett tillfälligt kylskåp på de redan existerande hyllorna. Flyttade på andra grejer som upptog plats på dessa hyllor och efter en liten stund hade vi ett improviserat kylskåp. Inte så illa ändå och det gäller bara att gilla läget antar jag….

Tillfälligt kylskåp i garaget de närmaste veckorna….

2 kommentarer

  1. Tänk vilken nytta man kan ha av en blogg! Så skönt att det löste sig. Sedan är det inte roligt att behöva vänta men kanske har ni turen på er sida. Det är ju fördelen med att bo i hus för ofta har man ett förråd eller liknande som kan fungera vid sådana här tillfällen. När vi bytte kök så sparade vi kylen och frysen som nu står i förrådet. Vi startar dem vid storhelger och när barnen är hemma. Bra att ha som reserv helt enkelt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.