Jo, men visst stickas det!

Publicerad av

Jag har bara inte nämnt detta beroende på den senaste tiden, eftersom en hel del annat varit på gång, plus att jag tänkte att ni, kära läsare, ville ha en paus från alla dessa sticksömmar!

Ett par vantar från samma garn, men garnet skiftar i olika färger. En vante blev mera lila och den andra grå…. Märk väl den fina markören jag fick av Lillasyster till julklapp. Egenhändigt tillverkad, såklart!

Denna torsdagskväll sitter jag och jobbar på en socka gjord av samma garn.Som ni märker har jag kommit till den mera lila delen av garnet igen och en del av hälen blev inte så bra och tät som jag ville…. Övning ger ju färdighet och jag tycker det är så enormt roligt att sticka med alla dessa strumpstickor! Av ngn anledning känns detta väldigt tillfredsställande.

På Hawaii stickades sjal i bomull. Det är alldeles för varmt att sitta med ngt ylle där bland fingrarna, men bomull går det bra med. Denna har dock inte blivit klar… Den får vänta på ytterligare värme innan jag tar tag i den igen. Det lilla lustiga dock är att jag stickat denna två ggr förut och då tyckte jag den var rolig att sticka. Nu har jag lärt mig så pass mycket nytt och mera och tycker det till och med är en snudd på tråkigt att sticka på rundsticka.

Ett par sockor blev det på planresan över till Hawaii! Tyvärr var garnet inte det bästa, men Dottern verkade vara nöjd i alla fall att åka hem med ett par nya sockor i kappsäcken. Gissar de är varma på kalla golv ändå. ( Jag har förstått att vi i Finland säger SOCKOR, medan SOCKAR används för pluralformen i Sverige. Kärt barn har många namn heter det ju…!)

Som ni ser stickas det för fulla muggar. Och lika roligt är det ännu. Undras just om jag någonsin tröttnar på detta intresse…? Vad har ni, kära läsare, smygare och medbloggare för hobbyn? Berätta!

2 kommentarer

  1. Här lyser verkligen flitens lampa och du har många fina projekt på gång. Själv håller jag på med min grundträning när det gäller att virka. Det är inte helt lätt men jag gör framsteg varje dag. Framförallt är det dessutom väldigt roligt!

    Önskar en fin fredag nu!

    Gillad av 1 person

    1. Håller helt med dig. Det är verkligen roligt att handarbeta vare sig det gäller virkning, stickning, sömnad eller vad det nu må vara. God fortsättning på virkningen!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.