Hjälp!

Publicerad av

Makens smått desperata röst nådde mig i köket. Han befann sig i källaren och jag släppte det jag hade för händer och sprang nerför trappan. Där hittade jag honom i badrummet i ett hjälplöst försök att stoppa vattnet som flödade ut på golvet. Handduk efter handduk slängde han ner i vattnet. Hans strumpor och fållarna på hans jeans var genomblöta.

Det tog mig inte många sekunder att förstå vad som pågick. Bara ngn halvtimme innan jag hittade honom i denna översvämning hade han fört trädgårdsslangen från bubbelpoolen till duschkabinen i badrummet. Igår fick vi äntligen bubbelpoolen servad och det visade sig att själva bubbelpoolen är inte alls trasig utan lampan i vattenfallet som byttes ut i augusti var felaktig och måste åter bytas ut. Den satte inte rätt och vattnet runtomkring den läckte ut. Den stackars teknikern som kom för att fixa problemet jobbade utomhus i -10 grader och jag kan tänka mig att hans händer vare rejält stela, ävensom han använde fingerhandskar.

När nu detta problem var åtgärdat kunde Maken äntligen byta vattnet. Eftersom vi har fyllt på vatten var tredje till fjärde dag de senaste veckorna i väntan på service var det ingen ide att sätta helt nytt vatten i bubbelpoolen eftersom kemikalierna ändå inte stämde längre.

Eftersom det hade lovats ngn plusgrad idag, bestämde sig Maken för att byta ut vattnet. Tidigt imorse tog han han in den kalla trädgårdsslangen för att den skulle få värmas upp. På seneftermiddagen började han alltså på…..

Han hade dock inte räknat med att det fortfarande fanns is i slangen . Han satte fast den ena ändan i pumpen som han sänkte ner i bubbelpoolen. Sedan drog han den långa slangen utifrån och in i badrummet och ner på golvet i duschkabinen. Han slog på pumpen och gick upp till köket för att avnjuta en kopp kaffe.

En halvtimme eller så senare gick han alltså ner för att kolla att allt stod rätt till och det var då nödropet kom. Slangen hade värmts upp från det varma vattnet som tömdes ur bubbelpoolen och slank följaktligen ur duschkabinen och översvämningen var ett faktum.

Vi jobbade i rasande takt vill jag säga! Maken tog fram mattdammsugaren och började suga upp vattnet. Jag ville inte släppa slangen ur sikte och gick och höll den ovanför golvsilen i duschkabinen, medan Maken dammsög och bubbelpoolen fortsatte att tömmas, men nu på rätt ställe.

Det tog säkert runt 10-15 minuter av ihärdig dammsugning, men så småningom började vi vara före vattnet. Samtidigt meddelade Lillasyster att hon var klar med sin aktivitet efter skolan och hon var klar att hämtas. Jag höll fortfarande fast vid slangen och Maken avbröt sin ihärdiga dammsugning en smula. Gick in till sina verktyg och fann en rejäl klämma. Denna använde han att fästa slangen i handtaget på duschkabinen och jag både kollade och dubbelkollade att den satt på plats innan jag begav mig iväg för att hämta en rätt förvånad Lillasyster:

-Vad då översvämning i källaren?

När vi anlände hem igen från gymnasiet höll Maken fortfarande på att dammsuga up vatten ur den heltäckande mattan och bubbelpoolen var nästan tömd. Det tar cirka en och en halv timme att tömma den och endast 45 minuter att fylla den.

Jag lade handdukarna som använts till en början i tvättmaskinen och satte igång den. Mattorna i badrummet var naturligtvis genomblöta och tunga och de hängdes på tork i badkaret på övre vången på en ställning Maken satt ihop enkom för våra badkläder. Fungerar utmärkt för mattor också visade det sig.

Nu på senkvällen har jag sugit upp ytterligare vatten med dammsugaren och därefter satte jag fläktar på plats för att hjälpa till att torka upp den resterande fukten i mattan. Stackars Maken hann just och just med en matbit innan han fick ge sig till kvällens och nattens skifte. Vilken eftermiddag det blev,, samtidigt som det kunde ha varit så väldigt mycket värre om inte Maken hade gått ner för att kolla att allting stod rätt till då han gjorde…!

Dyblöta handdukar omger trädgårdsslangen på badrumsgolvet….

Dyblöta mattor från badrummet på tork….

Fläktar på plats att orka upp den heltäckande mattan. Mattdammsugaren syns i bakgrunden i badrummet.

8 kommentarer

 1. Men vilken gräslig otur och vilket hästjobb ni åkte på. Tur i oturen var det verkligen att maken gick ner för att kontrollera för annars hade det blivit ännu värre. Hoppas det torkar upp som det ska och att det inte blir några fukt- eller mögelskador.

  Trevlig fredag!

  Gillad av 1 person

  1. Jo jag kan tänka mig det efter er rätt nya erfarenhet ändå.
   Däremot var det ju vårt eget misstag som orsakade denna olycksaliga översvämning. Inte ngt skyfall ovanifrån. 😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.