Caught off guard

Publicerad av

… imorse alltså. Jag hade liksom inte alls kollat ngn väderprognos och förvånades rätt ordentligt när snön singlade ner. Jag släppte ut hundarna på gården så att de skulle få sköta om sina morgonbestyr i detta nya vinterlandskap.

Lite över sju var klockan och som ni ser på hustaken har det snöat en stund redan. Denna snö fortsatte att dala ner från den blygråa novemberhimlen hela förmiddagen och efter träningspass var det bara att gå ut och ta tag i denna vinters första skottning.

Snön var tung eftersom temperaturen rör sig kring noll och ngn minusgrad. Dock var lagret ändå tunt, ngn centimeter. Ngn snöslunga krävdes alltså inte, utan det handlade om vanlig hederlig snöskottning med spade. Det tog mig inte särkilt länge, runt 20 minuter att få uppfarten och trottoarerna framför vårt hem skottade. Vårt hem vätter mot söder och på våra breddgrader smälter snön mot den svarta asfalten om jag lyckas få det första lagret avlägsnat och om det inte snöar alldeles för våldsamt.

Som vanligt handlar vädret här hos oss om tvära kast. I torsdags, för fyra dagar sedan lade jag ut en bild på termometern som då visade på hela  +21 grader. Idag har vi alltså fått vår första snö….. Dessutom lovas det fortsatt snöande denna vecka och minusgrader, så det verkar som om vintern kom med en gång detta år.

Dessa kom precis ur ugnen och hela huset doftar alldeles underbart. Passade utmärkt att baka en liten sats kanelbullar medan snön fortsätter att singla ner denna eftermiddag i november…..

6 kommentarer

    1. Tack för länken även här på min blogg! Nu kanske ngn annan läsare vill kolla upp den också? 😃
      Jo vi är vana med dessa tvära kast i vädret. Fast som sagt imorse hade jag inte väntat mig ngn snö och vinter precis…! 😂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.