Not too shabby….if I do say so myself!

Publicerad av
Mer än halvvägs klar denna kväll med hers

Denna blogg är minsta sagt enformig just nu! Jag kan förstå om ni läsare tycker att det börjar räcka med stickningar och väder… Tyvärr gott folk! Vardagen har dock sin små guldkorn den med och här är den senaste sockan! Inte klar, men jag är mer än nöjd hittills!

Denna gång beslöt jag mig för att använda en markör på sticka 1. Ni som inte inte stickar med strumpstickor kanske undrar…? Man numrerar stickorna 1-4 och stickar med nummer 5. På det sättet är det enklare att hålla reda på vad man håller på med. Jag beslöt mig alltså för att sätta en markör på sticka 1 för att lättare kunna hålla ett öga på var jag är och det har visat sig vara ett ypperligt och mycket enkelt trick. Ännu har jag inte provat denna nya socka på foten…. . Den blir till mig själv och efter att jag stickat den andra lär ett helt annat projekt vänta mig….

Det är nämligen så att det behövs stickade bebis filtar vid vår kyrka. Vid dop ges föräldrarna och bebisen ( om det råkar vara en bebis. Barn i alla åldrar och även vuxna döps i vår kyrka. Ett dop handlar ju egentligen inte om namngivning.) en vit, liten filt. Dessa filtar stickas av församlingsmedlemmar.

Ikväll när jag befann mig vid vår kyrka för att vara med i vår diskussionsgrupp fick jag förfrågan om att sticka en filt eller två…eller kanske ett par hundra?! Nåja, ingen bad mig om några sådana mängder, men eftersom det råkar råda brist på församlingsmedlemmar som stickar dessa, skall jag genast söka upp enkla mönster och sätta igång. Tydligen krävs inget specifikt mönster. Det enda kravet är att det är en liten filt som passar en bebis och att den är stickad i vitt garn. Nämen, det torde jag väl klara av, eller hur? Kul skall det bli också! Nu måste jag ju åka och handla vitt garn dessutom!

Eftersom denna blogg just nu verkar handla om enbart stickning och väder kan jag meddela att hösten kom tillbaka och från sol och 27 grader varmt gick vi till mulet, regn och 8 grader varmt ganska exakt 24 timmar senare. Jag ägnade en del av förmiddagen att sätta undan mina shorts och ta fram tröjorna, för över en natt är hösten här. Typiskt Mellanvästern!

Eftermiddagens och kvällens stickutsikt….

4 kommentarer

 1. Vilken fin tradition att alla bebisar får en vit filt som någon i församlingen har stickat. Det fixar du galant. Ja, det gäller att ha koll på att dopet inte handlar om namnet utan att man döps till den kristna tron. Ett namn har ju alla barn rätt till oavsett om de är döpta eller ej. Här anmäler man namnet till skatteverket och jag förmodar att det är något liknande i USA.
  Smart där med markören på stickan!

  Gillad av 1 person

  1. I USA anmäler man direkt från sjukhuset att man fått barn och då skall namnet med redan då. Det finns nog ngn slags förlängningstid på detta, men jag vet inte hur länge. Ngn tid senare dimper ett födelsebevis ned i postlådan. Personnummer anhåller man om senare och detta nummer är inte baserat på födelsedatum utan är ett helt annat nummer. Detta måste man anhålla om skilt för barnet, men för att få ett sådant behövs födelsebeviset.
   Jo det blev betydligt enklare att hålla reda på var i stickningen jag är med markören. Behöver inte leta efter svansen, dvs garnändan som hänger. 😊

   Gilla

 2. Intrssant och fint med traditionen med filtar vid dopet. I vår församling får babyn ett par stickade sockor tillsammans med ett handgjort kort. På kortet finns en av B G Hallqvists fina dikter . Jag är med i gruppen som stickar och ” administrerar ” det hela. Men filtar låter ju intressant, men misstänker kanske att det blir svårare att engagera folk att sticka. Ps. Om du vill låta dig inspireras av vackra baby-filtar: gå in och titta på ”Drops garns-sidor! God fortsättning på hösten ! Ps fortsätt bara att berätta om stickning, det blir aldrig enahanda!😉

  Gillad av 1 person

  1. Trevligt med olika traditioner! Jag tänker att en filt är snabbare och enklare än ett par sockor, men för en bebis tar de ju knappast länge att sticka heller. De är ju så pyttesmå! 😊
   Tack för tipset. Skall gå in på Drops och ta mig en titt och trevligt att du också är engagerad i din församling.
   Roligt att du hänger med i mina äventyr i stickningens värld!
   Trevlig helg!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.