Höstmys ute på verandan i kvällningen… och nästan mitt-i-natten besök…..

Publicerad av

Tända ljus, stickningen, ett glas vitt och SVT Play ute på verandan en sensommarkväll eller tidig höstkväll. Nu så här i september är det ju mörkt redan vid 20 tiden på våra breddgrader här i Tvillingstäderna så man behöver inte ens sitta uppe och vänta på mörkret. Nu har vi ju faktiskt inget sommarljus att tala om på nätterna, men visst har vi kvällsljuset ända till runt 22 på kvällarna under sommaren. Så det märks skillnad även här längre söderut.

Igår kväll precis när jag släckte ner lade jag märke till en kontur ute i mörkret på gården. En stor kontur vid fågelbrädan. Jag tittade närmare och mycket riktigt. En mycket stor och väldigt ståtlig vitsvanshjort stod ute vid fågelbrädan och mumsade förnöjt i sig maten som jag hade inhandlat till sångfåglarna. Jag ville inte skrämma den alldeles förfärligt utan bara så där försiktigt så att den skulle lämna det dukade bordet ifred. Jag slog åter på belysningen på verandan och det förnöjda tuggandet avslutades i alla hast. Hjorten stod där alldeles stilla ngn sekund och sedan gick den med lugna, men rätt bestämda steg över till grannens gård. Där stod den en stund och såg på mig och jag såg tillbaka på den. Till slut bestämde den sig för att det inte var värt risken och försvann i mörkret. Inget bildbevis blev det dock. Det var alldeles för mörkt ute….

4 kommentarer

 1. Oj så mysigt det ser ut.
  Här har det lovats regn från och till.
  Vi har en hare som ofta kommer från skogen på morgonen och skuttar in mot stan och på eftermiddagen kommer den skuttandes från stadshållet tillbaks mot skogen. 🙂 Spännande med djuren nära inpå fastän man bor nära centrum.

  Gillad av 1 person

  1. Månne den jobbar i centrum och återvänder sedan till skogen på kvällen….? 🤔 Hos oss finns inga harar, endast vildkaniner, men de är ju kusiner förstås. Haren och kaninen. 😃

   Gilla

 2. Mysigt med ljus och stickning ute. Och ett möte med ett vilt djur. Hade ett liknande här för nån dag sedan. Gick upp i gryningen för att släppa ut en katt. Mitt på gräsmattan utanför paviljongen stod en stor rådjursherre. Vaksam av ljudet när jag öppnade dörren men han såg mig inte först. Vi tittade på varandra en stund innan han gick. Katten kände doften och tvärvände och ville in igen.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.